Web Analytics

Argeş-Muscel, propunere de denumire a judeţului

de | 4.10.2018 13:00 | Politica si Administratie

În judeţul Olt va fi dublu referendum la final de săptămână, pe lângă întrebarea legată de modificarea Constituţiei fiind înscrisă pe un alt buletin de vot chestiunea schimbării denumirii judeţului în Olt-Romanaţi. Dacă rezultatul va fi favorabil modificării, prea multe nu se vor schimba, nicidecum documentele populaţiei, dar, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, va fi o reparaţie morală faţă de locuitorii fostului judeţ Romanaţi.
Iniţiativa a produs efect şi la Câmpulung, acolo unde consilierul local Constantin Staicu (foto) a ridicat problema modificării denumirii judeţului nostru în Argeş-Muscel. A fost o idee deloc îmbrăţişată de toţi colegii şi de capii Primăriei, în pofida exemplelor de genul Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi Sărbătorile Argeşului şi Muscelului. Concluzia a fost că ocazia s-a pierdut la începutul anilor ´90, atunci când s-a încercat fără succes reînfiinţarea judeţului Muscel.
Ultimul demers în schimbarea denumirii judeţului Argeş i-a aparţinut fostului deputat PRM-PC Dragoş Dumitriu, cel care a iniţiat un proiect de lege în acest scop. I s-a spus că ar fi prea mari costurile…C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii