Web Analytics
scris joi, 17.10.2024

Argeș. Misiune neobișnuită a Poliției. Degetele amputate ale unui bărbat, duse la spital

Joi, 17 octombrie, polițiștii argeșeni au acordat sprijin într-un caz medical. Astfel, în cursul după-amiezei, prin apel de urgență, a fost solicitat transportul de urgență, către spital, a degetelor amputate accidental de un bărbat din Dărmănești.

Argeș. Misiune neobișnuită a Poliției. Degetele amputate ale unui bărbat, duse la spital

Citește și: Mașină răsturnată pe Transfăgărășan

Cazul medical a avut loc în jurul orei prânzului, când, în comuna Dârmănești, bărbatul respectiv și-a amputat în mod accidental degete, el prezentându-se la o unitate medicală.

Având în vedere necesitatea urgentă ca degetele să ajungă la unitatea medicală, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Argeș, care acționa pe DN 7, a primit, pe principiul celui mai apropiat echipaj, această misiune neobișnuită.

Astfel, o persoană din rândul aparținătorilor a fost ajutată să ajungă, în cel mai scurt timp, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, cu secțiunile amputate.

Această intervenție scoate în evidență importanța activității orientate spre ajutarea populației, ce este implicită și pentru polițiști, la fel ca pentru toate structurile Ministerului Afacerilor Interne” – a transmis Biroul de presă al IPJ Argeș.

Reguli pentru primul ajutor

Contextul acestei misiuni neobișnuite a polițiștilor argeșeni arată importanța cunoștințelor medicale, dar și a noțiunilor de prim ajutor.

Polițiștii argeșeni parcurg pregătiri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, prin colaborarea cu pompierii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, colaborare care a început din septembrie 2022.

În contextul mai multor intervenții ale polițiștilor argeșeni care au acordat primul ajutor, Poliția Argeș le recomandă tuturor celor care doresc să acționeze pentru acordarea primului ajutor să aibă întotdeauna în vedere câteva reguli esențiale:

  • siguranța salvatorului : când observăm o persoană cu stare de rău sau căzută, la momentul în care intervenim, trebuie să observăm cu atenție împrejurimile, pentru a nu ne expune unei situații de pericol;
  • evaluăm rapid leziunile vizibile și starea victimei : luând contact cu persoana care are nevoie de ajutor, trebuie să evaluăm rapid și cu calm starea acesteia, referitor la răni vizibile, care ar putea fi agravate în situația în care victima este mișcată, dacă victima respiră prin forțe proprii, dacă victima poate da relații referitor la ce s-a întâmplat;
  • solicitarea ajutorului, strigând pentru a atrage alte persoane, respectiv sunând la 112, unde este necesară transmiterea unor detalii despre locul în care ne aflăm și starea victimei, alături de alte elemente utile pentru identificarea locației/clarificarea modului în care persoana poate fi ajutată, adaptându-ne în funcție de tipul de leziuni, de eventuale afecțiuni medicale, sau chiar modalitatea în care au survenit leziunile (spre exemplu, electrocutare acidentală/mușcare de câine fără stăpân etc).
  • vom continua să asistăm persoana vătămată până la sosirea unei alte persoane ce are instruire pentru acordarea primului ajutor de bază, care să ne sprijine, sau a unui echipaj medical, ce va acorda primul ajutor medical calificat.

Situații deosebite, precum aceea a victimelor unui accident de circulație, sunt unele în care nu se recomandă mutarea sau manipularea victimei, iar cu privire la modul în care ar trebui să procedeze o persoană care dorește să ajute, acesta poate primi instrucțiuni de la operatorul 112 specializat ori poate sprijini persoane calificate în acordarea măsurilor de prim ajutor.

De asemenea, Poliția le reamintește posesorilor de permis auto că repere privind măsurile de prim ajutor fac parte din aspectele de pregătire teoretică pentru dobândirea permisului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...