Argeș. Mii de păsări din județ au fost exportate către UE

de | 9.01.2022 03:05 | Actualitate, Economie, Home

DSVSA Argeș monitorizează constant activităţile de comerţ intracomunitar, importul şi exportul de animale vii, embrioni, ovule, material seminal, hrană pentru animale, produse medicinale veterinare și produse alimentare de origine animală și nonanimală, potrivit financiarpress.ro.

”Înainte de a se introduce animale vii sau alimente în județul Argeș, instituția noastră se asigură că ele îndeplinesc cerințele UE în ceea ce privește sănătatea oamenilor și a animalelor, protecția mediului și drepturile consumatorilor.
CITEŞTE ŞI: 9 ianuarie, Ziua Disney la PRO TV!

Datorită creșterii accelerate din ultimii ani a unităților de creștere și reproducție a animalelor, unităților de abatorizare și a unităților din domeniul nutriției animale, activitatea de export import în anul 2021 la nivelul județul Argeș a fost una intensă cu mobilizarea tuturor medicilor veterinari oficiali responsabili”, precizează Dumitru-Sorin Sorescu, directorul executiv al DSVSA Argeș, citat de financiarpress.ro.

Unitățile de creștere a bovinelor de carne din Argeș au livrat în cursul anului trecut către statul Israel un număr de 6947 de capete pentru creștere sau sacrificare. Unitățile de creștere a păsărilor din județ au livrat către state membre UE un număr de 77.760 păsări pentru abatorizare.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed