Web Analytics

Argeș. Mii de păsări din județ au fost exportate către UE

de | 9.01.2022 03:05 | Actualitate, Economie

DSVSA Argeș monitorizează constant activităţile de comerţ intracomunitar, importul şi exportul de animale vii, embrioni, ovule, material seminal, hrană pentru animale, produse medicinale veterinare și produse alimentare de origine animală și nonanimală, potrivit financiarpress.ro.

”Înainte de a se introduce animale vii sau alimente în județul Argeș, instituția noastră se asigură că ele îndeplinesc cerințele UE în ceea ce privește sănătatea oamenilor și a animalelor, protecția mediului și drepturile consumatorilor.
CITEŞTE ŞI: 9 ianuarie, Ziua Disney la PRO TV!

Datorită creșterii accelerate din ultimii ani a unităților de creștere și reproducție a animalelor, unităților de abatorizare și a unităților din domeniul nutriției animale, activitatea de export import în anul 2021 la nivelul județul Argeș a fost una intensă cu mobilizarea tuturor medicilor veterinari oficiali responsabili”, precizează Dumitru-Sorin Sorescu, directorul executiv al DSVSA Argeș, citat de financiarpress.ro.

Unitățile de creștere a bovinelor de carne din Argeș au livrat în cursul anului trecut către statul Israel un număr de 6947 de capete pentru creștere sau sacrificare. Unitățile de creștere a păsărilor din județ au livrat către state membre UE un număr de 77.760 păsări pentru abatorizare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole