Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Argeș. În atenția elevilor care primesc pensie de urmaș

Primim de la Casa Județeană de Pensii Argeș, în atenția elevilor care primesc pensia de urmaș. Iată ce trebuie ei să știe pentru a rămâne în drepturile cuvenite.

Argeș. În atenția elevilor care primesc pensie de urmaș

Citește și: Accident la Pitești. Lovită de mașină când traversa prin loc nepermis

Conform prevederilor art. 84 lit. b) din Legea nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

Pentru evitarea suspendării din plată a acestei pensii, copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, care împlinesc vârsta de 16 ani în perioada iulie–septembrie 2024 (în vacanță), au obligația de a depune adeverința de elev la Casa Județeană de Pensii Argeș, după cum de informează Aida Ionela Enache, director executiv al acestei instituții.

Adeverința de elev (eliberată de unitatea de învățământ în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani) și cuponul de pensie vor fi depuse în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani.

În cazul nerespectării acestui termen, pensia se va suspenda, reluarea în plată urmând să se facă în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită