Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

Argeș. Dosar penal pentru amenajarea unui drum în golul aplin, în arie protejată!

Unui bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Corbeni, i-au fost întocmite actele de sesizare de către jandarmii argeșeni pentru amenajarea abuzivă a unui drum în perimetrul ariei naturale protejate din zona alpină Mușețica.

Argeș. Dosar penal pentru amenajarea unui drum în golul aplin, în arie protejată!

Citește și: Bătaie în Argeș, pe DN 7C, potolită de mascați! Șase mașini avariate

Informația ne-a fost comunicată de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Basarab I” Argeș.

În urma celor constatate, jandarmii argeșeni au întocmit actele de sesizare pe numele proprietarului lucrărilor, conform art. 52, alin. (1), lit. b și c din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice” – se arată în comunicatul de presă al IJJ Argeș.

În urma sesizării unui reprezentant al Greenpeace România, jandarmii montani de la Arefu au depistat două persoane care le-au relatat că excavează cu un buldoexcavator un drum de acces la o viitoare stână în zona Mușețica, în golul alpin.

La 18 iunie, alături de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, jandarmii argeșeni au constatat în acea zonă că există lucrări de excavații care au provocat degradarea/deteriorarea habitatului natural și a florei sălbatice pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmeria Argeș îi încurajează pe cetățeni să sesizeze orice activitate suspectă sau ilegală în ariile protejate la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de jandarmerie. Implicarea comunității este vitală pentru protejarea patrimoniului natural al țării noastre – se mai arată în comunicatul IJJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită