Web Analytics

Argeș. Controale în piețe privind comerțul cu produse din carne. Ce amenzi s-au dat

de | 25.04.2022 14:56 | Actualitate

În ziua de 21 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș și O.P.C. Argeș, au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru combaterea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare.

Citește și 3.189 de ucraineni au intrat în România duminică

În perioada 18-21 aprilie a.c., polițiștii Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Albota, Bascov și Drăganu, precum și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Argeș, au efectuat verifcări în piețe, precum și în trafic, pentru controlul vehiculelor specializate în transportul de animale vii și de produse alimentare din carne și al comercianților acestei categorii de produse.

Au fost verificați 24 de agenți comerciali și 25 de autoutilitare specializate, polițiștii aplicând două sancțiuni contravenționale în valoare de 200 de lei, conform Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din segmentul agricol.

Totodată, în urma activităților au mai fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoate totală de 30.000 de lei, conform O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, fiind luată și măsura retragerii de la comercializare a cantității totale de 11 kg de produse din carne.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *