Web Analytics
scris vineri, 26.07.2024

Argeș: Cercetări finalizate într-un dosar de delapidare în formă continuată. A furat 49.500 de litri de combustibil

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.

Argeș: Cercetări finalizate într-un dosar de delapidare în formă continuată. A furat 49.500 de litri de combustibil

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în perioada 2019 – 2022, un bărbat de 65 de ani, din Poiana Lacului, în calitate de conducător al unei instituții publice ar fi întocmit în fals și ar fi determinat mai mulți angajați ai instituției, care deserveau autovehiculele unității, să consemneze în foile de parcurs mai mulți km decât erau parcurși în realitate. Astfel, și-ar fi însușit, pe nedrept, din gestiunea instituției, cantitatea de aproximativ 49.500 de litri de combustibil, în valoare de 287.575 lei, pe care ar fi folosit-o în scopuri personale.

Citește și Călinești: Depistat băut și drogat la volan

Reamintim faptul că, la data de 21 septembrie 2022 au fost efectuate trei percheziții domiciliare, la sediul instituției publice și la societatea comercială livratoare de combustibil, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie. Pentru recuperarea prejudiciului, s-a procedat la instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a 6 bunuri imobile aparținând persoanei cercetate. Dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită