Web Analytics

Argeș: Campanie de testare și depistare a tuberculozei la bovine. Ce spune directorul Sorin Sorescu

de | 12.05.2022 10:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Medicii veterinari, precum și specialiștii din cadrul Serviciului Control și Bunăstarea Animalelor din cadrul DSVSA Argeș au fost instruiți cu privire la efectuarea testării și la depistarea tuberculozei la bovine.

Citește și: Primăria Curtea de Argeș vrea să facă pasarelă supraterană pentru biciclete pe strada Râmnicu Vâlcea. Contractul pentru proiectare și lucrări, scos la licitație

Astfel, în județul Argeș a început o campanie amplă de evaluare a stării de sănătate a animalelor din gospodării. Au fost făcute instruiri în mai multe centre zonale din județ, cum ar fi la: Bogați, Arefu, Mușătești și Costești, acolo unde au fost prezenți toți cei implicați în acest program de testare și prevenție.

Sorin Sorescu: În ultimii doi ani de zile, de când sunt director, nu am avut tuberculoză la animalele din județ, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba

„Această campanie face parte din programul strategic pe care îl avem încă de la începutul anului. Tuberculinarea se face la toate taurinele cu vârste peste șase săptămâni cu scopul identificării prezenței bolii tuberculozei la animale. Tuberculoza o întâlnim în special la bovine, la păsări, la porci și la animale sălbatice. Este o măsură preventivă și, având în vedere pierderile economice pe care le generează o astfel de boală, în sensul că scade productivitatea de lapte, animalele slăbesc și se diminuează populația.

Citește și: Miting de protest în fața Ministerului Agriculturii

În ultimii doi ani de zile, de când sunt director, nu am avut tuberculoză la animalele din județ, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba iar oamenii înțeleg importanța prezenței specialiștilor în gospodăriile lor. Trebuie avut grijă, pentru că tuberculoza se transmite de la animale la om. Mai trebuie menționat că toate aceste campanii sunt gratuite”, a afirmat directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *