Web Analytics

Argeș: Amendați pentru transport ilegal de lemne

de | 10.12.2021 15:24 | Actualitate

În ziua de 9 decembrie a.c, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Albeștii de Muscel.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că societatea a expediat cantitatea de 6,15 mc de material lemnos, fără aviz de însoțire. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de aproape 700 de lei, a fost confiscată valoric.

Citește și Argeș. Programul centrelor de vaccinare, în perioada sărbătorilor

De asemenea, în ziua de 9 decembrie a.c., polițiștii argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, care transportau material lemnos cu atelaje sau autoutilitare, fără a deține documente de proveniență sau însoțire a transportului de material lemnos.

În urma evaluării de către specialiști silvici, s-a constatat că cei în cauză transportau cantitatea totală de aproximativ 3 metri cubi lemn foc. Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente teritorial.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii