Web Analytics
scris luni, 19.08.2024

Argeș. Amendă la un concurs de cai. Ce motiv a avut Poliția

Duminică, 18 august, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș, împreună cu polițiștii din Stâlpeni și reprezentanți ai D.S.V.S.A., au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitar veterinare la un concurs de cabaline din localitatea Coșești.

Argeș. Amendă la un concurs de cai. Ce motiv a avut Poliția

Citește și: 222 filtre rutiere în Argeș, de Sfânta Maria. Poliția a verificat peste 3.000 de mașini

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, cu acest prilej polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor art. 6 alin. 2 lit. e din Legea 205/2004R privind protecția animalelor.

Conform legislației (litera e), este vorba despre „folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri”.

Acest tip de contravenţie se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei.

De asemenea, polițiștii din Stâlpeni au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 920 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială și OUG 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...