Web Analytics

Argeș. 9 persoane arestate pentru contrabandă cu țigări

de | 3.10.2021 16:19 | Actualitate

În ziua de 01 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări nefiscalizate.

În cadrul dosarului au fost efectuate cercetări față de 45 de persoane, cu domiciliile în județele Argeș, Botoșani, Ilfov, Călărași și municipiul București. În cauză, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de 26 de persoane, iar ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești i-a prezentat instanței care a dispus măsura arestului preventiv față de 9 dintre acestea.

Din cercetări s-a stabilit că cei în cauză ar fi acționat cu interese infracționale comune, cu scopul obținerii de venituri ilicite cu țigarete de contrabandă, de provenientă Republica Moldova și Ucraina, scop pentru care ar fi creat pe raza județelor anterior menționate, un circuit de colectare, depozitare, transport și comercializare a tigaretelor nefiscalizate.

Prejudiciul stabilit ca urmare a activității infracționale este de 1.350.000 de lei, din care a fost recuperată în numerar și suma de 171.000 de lei. De asemenea, în cauză au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile (terenuri, apartamente și autoturisme) aparținând inculpaților.

Dosarul cauzei urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii