Web Analytics

Argeș: 247 de sancțiuni aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

de | 18.04.2021 14:51 | Actualitate

Aproape 4.500 de persoane au fost verificate de polițiștii argeșeni în ultimele două zile, în cadrul activităților curente de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19. Un eveniment privat aflat în desfășurare pe raza orașului Costești a fost întrerupt în cursul serii, în ziua de sâmbătă.

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat 56 de acțiuni punctuale (din care 50 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și două acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

 

Citește și Corpul neînsuflețit al Dianei Radu, asistentul judiciar de la Tribunalul Argeș, a ajuns acasă

 

În cadrul activităților, au fost verificate 4.336 de persoane, precum și 240 mijloace de transport public în comun. Totodată, au fost verificate 276 de societăți comerciale, din 193 de obiective sau locații de interes, unde poliţiştii şi reprezentaţii celorlalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate, să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate, cu accent pe respectarea măsurilor de protecție individuală, atât de către personal cât și de către clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au fost aplicat 314 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.250 de lei, astfel:

-247 de sancțiuni, în valoare totală de 28.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

-33 de sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulație;

-35 de sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate în urma unui eveniment privat.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii