Web Analytics

Arest pentru infirmierele acuzate de luare de mită

de | 16.05.2018 14:47 | Actualitate

spitalul judetean657878

În urma cercetărilor desfășurate ieri de polițiștii argeșeni, trei infirmiere de la Spitalul Județean de Urgență Argeș au fost reținute în arest pentru 24 de ore. Cele trei, Ionica Daniela Moca, Gazela Sandu și Daniela Gabriela Gheorghe sunt suspectate că ar fi luat mită pentru întocmirea unor documente medicale.

Astăzi, cele trei inculpate au ajuns în fața instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Una dintre ele, Ionica Moca, va rămâne în arestul IPJ Argeș pentru 30 de zile. Ea a avut o condamnare cu suspendare pentru o faptă asemănătoare în trecut. Celelalte două sunt arestate la domiciliu, tot pentru 30 de zile. Infirmierele arestate la domiciliu nu au voie să  părăsească imobilul unde locuiesc, pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. Arestul la domiciliu impune și următoarele obligații: inculpatele trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemate; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor sau cu martorii.

Marius Ștefan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a vorbit despre ancheta care se află încă în desfășurare: „În schimbul unor sume de bani sau diverse bunuri, infirmierele întocmeau diverse documente medicale (certificate pentru concediu medical, fișe de analiză pentru schimbarea permisului de conducere etc.). În funcție de frecvența și de tipul documentelor întocmite de persoanele respective, valoarea bunurilor încasate pornește de la un pachet de cafea până la sume de ordinul miilor. 3500 am stabilit noi, până la acest moment, că ar fi suma încasată de una dintre infirmiere pentru aceste activități ilicite.”

Există și alți suspecți în afară de cele trei infirmiere. Polițiștii își vor extinde cercetarea pentru a afla cu exactitate condițiile în care au fost întocmite acele înscrisuri medicale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole