Web Analytics
scris duminică, 09.06.2024

Aproape 2500 de solicitări de votare cu urna mobilă în Argeș

Aproape 2500 de solicitări de votare cu urna mobilă în Argeș

În județul Argeș au fost înregistrate 2.435 de solicitări de votare cu urnă mobilă.

Angajații tuturor structurilor M.A.I. din teritoriu au asigurat paza urnei mobile, pentru ca toate persoanele care au solicitat să voteze prin această modalitate să-și poată exercita dreptul la vot.

De la începutul procesului electoral, au fost semnalate 33 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 5 nu s-au confirmat.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale și au fost întocmite dosare penale pentru 13 posibile infracțiuni

Citește și Parcelele de grâu ale unui candidat la primăria Mozăceni, incendiate în ziua alegerilor

Având în vedere o alertă semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, la o secție din localitatea Mălureni, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot în cazul unei femei care a votat, fără a avea dreptul de a vota pe teritoriul României.

De asemenea, au fost aplicate alte trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei, fiecare, în cazul unor persoane care și-au fotografiat buletinul de vot, în localitățile Ciofrângeni, Hârtiești și Mălureni.


Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

Mulțumim alegătorilor și competitorilor electorali care au respectat normele legale privitoare la procesul electoral și ne reafirmăm angajamentul de a manifesta în continuare obiectivitate și profesionalism în îndeplinirea sarcinilor ce ne revin în contextul alegerilor.

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene, conform informării transmisse de Centrul de Comunicare Județean , de la ora 21,00.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită