Web Analytics

APIA: S-a dat startul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2022!

de | 3.03.2022 08:41 | Actualitate, Politica si Administratie

APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură demarează de astăzi, 1 martie, Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2022. Fermierii sunt invitați să depună, în perioada 01 martie – 16 mai 2022, Cererea Unică de Plată.

Citește și: Patru aparate de dializă aduse din Elveția au fost donate Spitalului Municipal Curtea de Argeș

Cererea se depune prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie), fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA, ținând cont de condițiile impuse de pandemia Covid 19.
Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Citește și: Pitești. Se întrerupe circulația pe strada Ion Angelescu pentru lucrări de modernizare!

ATENŢIE! Începând cu anul 2022, fermierii pot semna Cererile folosind și semnătura electronică.
Astfel, ministrul agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a declarat: „Vreau să-i asigur pe fermieri de toată susținerea Ministerului Agriculturii în Campania 2022 care debutează astăzi. Plafonul alocat României în anul 2022 din FEGA, respectiv 1,91 miliarde de euro, este foarte important pentru menținerea trendului ascendent al producției agricole la nivel național și pentru continuarea consolidării veniturilor fermierilor, fapt ce ne obligă să capacităm toate resursele disponibile pentru ca acești bani să ajungă în agricultura românească. Agenția de plăți va fi, ca de obicei, alături de fermieri și ii va sprijini în procesul de depunere pentru a preveni depunerea de cereri neconforme”.

Pentru mai multe detalii:  https://apia.org.ro/…/apia-da-startul-campaniei-de…/

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole