Web Analytics
scris joi, 13.02.2025

Apelul unei studente sârguincioase şi fără noroc. Părinţii şi fratele ei au rămas fără haine după ce casa lor a ars

Oameni rămași fără acoperiș deasupra capului, fără bruma de agoniseală și chiar fără haine și pături cu care să se acopere în plină iarnă, iată, pe scurt, drama a două familii din Mărăcineni care în weekend au fost lovite de năpastă. Flăcările le-au luat tot.

Apelul unei studente sârguincioase şi fără noroc. Părinţii şi fratele ei au rămas fără haine după ce casa lor a ars

„De aseară nu putem dormi, am încercat să salvăm lucrurile. Mă iertați că îndrăznesc, poate știți pe cineva care vrea să doneze haine de băiat, bărbat, femeie… hainele părinților, ale fratelui au ars… am încercat să salvăm și momentan nu avem situație financiară să putem cumpăra altele. Fratele meu are 17 ani, înălțime 1.80, 70/80 kg. Tatăl: 65/70 kg. Mama: 70 (mărimea M). Iar eu… văd, mă descurc, important să aibă ei. Este frig afară, iar fratele trebuie să meargă la școală”, a lansat Marina, un S.O.S.

Fata este studentă în anul 3 la inginerie economică și, spun profesorii ei, este foarte ambițioasă și dornică să aibă o viață mai bună, deși acum soarta a tras-o din nou de mânecă, la pământ. Tânăra este în sesiune, mai are examene de susținut și nu își permite să lipsească. „Am fost acum acolo. Au nevoie de orice, le-a ars și aspiratorul, toată casa e plină de funingine, toate hainele sunt compromise. Sunt într-o situație groaznică. Dar fetița aia e ceva, e hotărâtă să iasă din viața asta a lor amărâtă, învingătoare”, a scris o profesoară pe grupul de Whatssap al Centrului Județean de Resurse Educaționale și Psihoterapie.

În ajutorul familiei au sărit cadrele didactice, dar și preoții. Arhiepiscopul Calinic a hotărât să fie refăcute casele

„Mulțumesc colegilor minunați care au venit în ajutorul Marinei. Am rămas impresionată de ajutorul preoților care au venit la fața locului și de mâine se vor ocupa personal să reconstruiască cele distruse. Acum au măcar liniște sufletească pentru că au văzut că nu sunt singuri”, a scris o doamnă.
Iar alți membri de pe grup au spus că sunt două familii în această situație, una cu doi copii mici, din care unul cu handicap, care este elev la Școala specială din Ștefănești. Din ceea ce ei numeau casă au mai rămas doar zidurile. Și… o icoană. În rest, totul s-a prefăcut în scrum. ÎPS Calinic a dispus ca degrabă să se construiască casele, au rămas toți impresionați de mâna întinsă de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Arhiepiscopul Calinic a spus răspicat: „Nu se va da nimic vechi. Totul nou. Se construiește din cărămidă. Ajutăm cu tot ce trebuie!”
Paraclisul Universitar din Pitești s-a implicat, de asemenea, din primele momente, cu donații.

Să ne amintim că am intrat în perioada Triodului pregătitoare pentru postul Paștelui și suntem chemați la compasiune. Iar dacă dăruim, îl împrumutăm pe Dumnezeu. „Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi. (Iacov 2, 15)
Acesta este contul studentei sârguincioase: RO06BTRLRONCRT0CI2245502, Elena Marina Cornelia.

Citește și Preoţi, dar şi oameni greu încercaţi de boală au donat pentru reconstrucţia bisericii arse de Crăciun, la Albota

Citește și Exclusiv. Totul despre marele proiect athonit de la Vlădeşti. Părintele Cosma Giosanu ne-a vorbit despre chinurile facerii viitoarei mănăstiri „Sf. Neagoe Basarab”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită