Web Analytics

Apel de proiecte pentru dotarea spitalelor anticovid prin fonduri nerambursabile

de | 2.06.2020 14:55 | Actualitate

 Instituția Prefectului Argeș a informat managerii spitalelor COVID din județ, prin compartimentul de afaceri europene, despre posibilitatea atragerii de fonduri nerambursabile pentru dotarea cu aparatură medicală, dispozitive medicale și echipamente de protecție. Pe această temă, Instituția Prefectului Argeș a demarat demersurile pentru atragerea respectivelor fonduri. Ministerul Fondurilor Europene a lansat pe 15 mai 2020 apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai-30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.
#Prefectul Emanuel Soare: “Este un program extrem de necesar” “
„Instituția Prefectului a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare. Adresele către Consiliul Județean Argeș și Primării au fost transmise în urmă cu aproximativ o săptămână, așteptându-se acum răspunsul lor privind disponibilitatea accesării programului pe fonduri nerambursabile”, a spus prefectul Emanuel Soare
#5 din cele 6 spitale COVID din Argeș sunt interesate
Dintre cele 6 spitale COVID din județ, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești- de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung- de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung- de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului- de 2,6 milioane lei. Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii