Web Analytics

Antoine Doucerain vrea să meargă cu bicicleta pe Transfăgărăşan

de | 2.05.2018 17:28 | Economie

20 01# Jurnalul de Argeş a fost la întâlnirea cu noul şef de la Dacia

La sfârșitul săptămânii trecut, la Hotelul Pullman din București, Yves Caracatzanis, director general Dacia până la 1 mai a.c., i-a predat ştafeta succesorului său, Antoine Doucerain, un om cu 25 de ani de experiență în cadrul Grupului Renault. Un grup restrâns de jurnalişti au fost invitaţi la întâlnirea amicală de rămas bun din partea lui Yves Caracatzanis şi pentru a-l cunoaşte pe Antoine Doucerain. Jurnalul de Argeş a fost singurul săptămânal local prezent la eveniment.

La doar 49 de ani, Antoine Doucerain este al doilea cel mai tânăr director general din istoria Dacia. Cel mai tânăr director general a fost regretatul Constantin Stroe, care atunci când a fost numit în funcție, în 1990, avea doar 48 de ani. Constantin Stroe a fost și cel mai longeviv director general din istoria Dacia, rămânând în funcție 12 ani.
Antoine Doucerain are trei copii. Soția și fiica sa vor veni în România pentru a îi fi alături. Antoine Doucerain a vorbit în română la începutul întâlnirii cu ziariștii și a spus că deja a început să învețe românește de mai multe săptămâni.
Yves Caracatzanis a stat doar doi ani ca director general Dacia și a spus că cea mai mare realizare de pe parcursul mandatului său a fost noul Duster, ”produs și dezvoltat în România, un produs de care toată lumea trebuie să fie mândră. De la începutul acestui an, noul Duster e pe primul loc în Europa la SUV-uri pe segmentul retail”. Tot Yvec Caracatzanis a mai spus: ”Competitivitatea este un element-cheie pentru uzina de la Mioveni. Aceasta trebuie să rămână competitivă, în condițiile în care sunt 13 țări în care se produce gama Dacia”. Fostul director general Dacia a mai declarat zâmbind că i-a spus succesorului său că ”va fi surprins de viteza internetului în România”.  
Antoine Doucerain, cel care a preluat de la 1 mai funcţia de director general al Automobile Dacia şi Group Renault România de la Yves Caracatzanis, devenind astfel cel de-al cincilea francez care vine la conducerea uzinei din Mioveni de la privatizarea din 1999, este și un mare pasionat de ciclism. ”Am făcut 200 de kilometri cu bicicleta în România în două săptămâni. Aveți drumuri foarte abrupte în România, trebuie să ai mușchi. În prima lună în care am ajuns în România mi-am cumpărat mai multe cărți. Unul dintre visele mele este să merg cu bicicleta pe Transfăgărășan”, a mărturisit Antoine Doucerain. Noul director îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operaţiuni al Group Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte şi România. Nicolas Maure a condus Automobile Dacia şi Group Renault România între 2014 şi 2016, când a plecat pentru a conduce gigantul AvtoVaz din Rusia, unde se produc modele Lada, Datsun şi Renault. Yves Caracatzanis va prelua o altă funcţie în cadrul Group Renault.  Antoine Doucerain vine la începutul perioadei cu cele mai mari schimbări la uzina de la Mioveni, de la majorarea gradului de automatizare spre 20% în 2020 faţă de 5% în 2015, la pregătirea uzinei pentru Logan 3, model ce va marca cea mai puternică transformare în gama Dacia, în special la nivel de caroserie. Renault a investit până în prezent la Dacia 2,8 miliarde euro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole