Web Analytics

Antiviralul Remdesivir poate reduce mortalitatea bolnavilor de Covid-19 spitalizaţi – ANALIZĂ

de | 22.06.2021 10:02 | Actualitate, Politica si Administratie

Medicamentul antiviral Remdesivir dezvoltat de Gilead Sciences reduce ratele de mortalitate la bolnavii de Covid-19 spitalizaţi şi măreşte probabilitatea ca aceştia să fie externaţi până în a 28-a zi, după cinci zile de tratament, potrivit unei analize efectuate de compania biofarmaceutică americană, transmite Reuters.

Gilead Sciences a anunţat luni că a analizat date provenite de la 98.654 de pacienţi, incluşi în trei studii retrospective referitoare la pacienţi bolnavi de Covid-19 spitalizaţi, trataţi în condiţii reale.

Remdesivir a realizat o reducere semnificativă statistic, de 54% şi de 23%, a riscului de mortalitate în rândul pacienţilor analizaţi în două dintre studii, a arătat compania.

Datele au fost prezentate în această săptămână la World Microbe Forum (WMF). Potrivit Gilead , rezultatele au fost observate în mod constant la momente diferite, pe parcursul pandemiei şi în zone geografice diferite. SUA, India şi Coreea de Sud au aprobat utilizarea Remdesivir în regim de urgenţă, pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de boală Covid-19, în timp ce Japonia a acordat autorizarea completă a medicamentului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii