Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Ansamblul „Argeșul”, la 55 de ani! Spectacol la Biserica Domnească

În seara zilei de joi, 25 iulie, de la ora 19, la Curtea de Argeș, în Orașul Basarabilor și al Meșterului Manole are loc un spectacol aniversar al Ansamblului „Argeșul”.

Ansamblul „Argeșul”, la 55 de ani! Spectacol la Biserica Domnească

Citește și: Parastas pentru Regele Ferdinand I şi Regina Maria

Evenimentul se va desfășura într-un cadru deosebit, încărcat de istorie și credință, respectiv în curtea Bisericii Domnești din fosta cetate de scaun a Țării Românești.

La aniversarea a 55 de ani de existență a Ansamblului „Argeșul” al Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu” (care, la început, s-a numit Ansamblu de cântece și dansuri Argeșul) sunt invitați să concerteze artiști consacrați ai scenei folclorice românești.

Potrivit jurnalistului Constatin Pașol (Radio România), este vorba despre argeșencele Elisabeta Turcu și Ioana State, despre Grațian Bădescu, Gigi Iordăchescu, Mitică Tavă, precum și tinerele Mădălina Lupu, la instrumente de suflat, și Roberta Anghel. Mai evoluează Ansamblul de dansuri „Hora” din Albeștii de Argeș, coregraf Oana Cârstoveanu, precum și ansamblul sărbătorit, „Argeșul”, din Curtea de Argeș, coregraf Mihai Velea.

Meșterul popular, opincar, Alexandru Ilinca din Rm. Vâlcea

Evenimentul se îmbină armonios și cu altă manifestare în desfășurare, respectiv „Târgul meșterilor populari”, aflat la a 17-a ediție, a precizat dl. Silviu Gherman, directorul instituției organizatoare (Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu”).
Intrarea este liberă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită