Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, marţi, controale la grădiniţa din Bucureşti de unde mai mulţi copii şi o educatoare au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, constatând că unitatea are sala de mese într-un spaţiu neadecvat, nu erau frigidere pentru probe din alimente şi nu exista nici autorizare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. La firma de catering au fost găsite ustensile neprofesionale, echipamente neigienizate, produse fără etichete, iar uleiul pentru prăjit era rânced. În cele două unităţi au fost date amenzi în valoare totală de 97.000 de lei, s-a suspendat activitatea şi se propune închiderea pentru o perioadă de până la şase luni.
Citește și: „Jazz in the park”, la Teatrul de Vară „Gheorghe Zamfir”
Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în urma sesizării privind posibile cazuri de toxiinfecţie alimentară la Grădiniţa ”The Nursery”, situată în str. Sfântul Ştefan nr. 20, Bucureşti, preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, şi reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Sector 2 au făcut un control operativ atât la sediul grădiniţei (operator economic: SC Anamaria Tătaru Nursery SRL), cât şi la unitatea de catering Team Gastro Boutique SRL, care asigură mesele pentru copii prin sistem catering.
”Un număr de 11 copii din 36, cât şi o educatoare din cadrul grădiniţei au prezentat simptome digestive după masa de prânz, ce a inclus paste cu ton şi porumb. Aceştia au fost preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la unităţi medicale pentru investigaţii şi tratament de specialitate”, a menţionat sursa citată.
0 Comentarii