Web Analytics

ANI, sesizată pentru legăturile primarului de Câmpulung cu IATSA Dacia, firmă la care edilul e acţionar

de | 17.08.2017 13:14 | Dezvăluiri

5 taroiu#  În SC IATSA DACIA Câmpulung, mai vechea noastră cunoștință, consilierul județean Maria Cotenescu deține un pachet de 80% iar primarul Liviu Țâroiu are 8300 acțiuni, undeva sub 10% #  Relațiile de afaceri între primăria Câmpulung și IATSA DACIA s-au derulat în perioada în care ambii erau aleși în Consiliul Local

Fără a trage concluzii şi fără a evidenţia verdicte, situaţia precizată în numărul anterior din Jurnalul de Argeş, referitoare la relaţiile de afaceri dintre Primăria Câmpulung şi IATSA Dacia Câmpulung, a fost deja transmisă Agenţiei Naţionale de Integritate, în vederea emiterii unui act constatator. Solicitarea are ca obiect posibilul conflict de interese în care s-au aflat cei doi acţionari ai firmei IATSA, Liviu Ţâroiu şi Maria Cotenescu, în condiţiile în care achiziţiile de automobile şi prestările de servicii dintre Primărie şi societate s-au derulat în timp ce ambii erau aleşi locali.

Pentru achizițiile de la IATSA Dacia a fost nevoie de fiecare dată de votul consilierilor locali

5 01Pe scurt, cererea către ANI se referă la faptul că Liviu Ţâroiu şi Maria Cotenescu sunt acţionari la IATSA Dacia Câmpulung SA, primarul de la Câmpulung deţinând un număr de 8.300 de acţiuni (sub 10%), iar consilierul judeţean având un pachet de 80% şi calitatea de director al societăţii. Cei doi activează de mai mult timp în administraţia locală. Ţâroiu a fost consilier local, ulterior viceprimar la Câmpulung, în perioada 2008-2016, acum fiind ales primar. Pe de altă parte, Maria Cotenescu a deţinut patru mandate de consilier municipal, anul trecut devenind consilier judeţean. În perioadele în care au reprezentat interesele cetăţenilor, între Primăria Câmpulung şi IATSA Dacia au existat – şi încă mai există – relaţii de afaceri. De-a lungul timpului, Unitatea Administrativ Teritorială Câmpulung, judeţul Argeş, a achiziţionat mai multe automobile şi autoutilitare marca Dacia prin intermediul IATSA Câmpulung, acestea fiind destinate atât folosinţei în cadrul Primăriei, cât şi la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, dar şi la SC Edilul CGA SA, ambele entităţi aflate în subordinea Consiliului Local Municipal. Pentru fiecare caz în parte de achiziţie sau efectuare de reparaţii auto a fost nevoie de votul consilierilor locali, calitate deţinută atât de Maria Cotenescu, cât şi de Ioan Liviu Ţâroiu (ulterior viceprimar). În perioada în care Ţâroiu a fost şi primar interimar (2014-2016), acesta a putut decide atât asupra achiziţiilor de vehicule, cât şi în legătură cu repararea acestora (pe unele facturi, după cum se poate vedea în fotografiile alăturate, sunt trecute numele sau/şi numărul de telefon ale acestuia).

Mașina vicelui Blidaru, cumpărată de la firma Mariei Cotenescu

La acest moment, printre automobilele achiziţionate de la IATSA se află maşina de serviciu a viceprimarului Mărgărin Blidaru (coleg de partid cu cei doi), dar şi vehicule utilizate de serviciile de specialitate ale Primăriei Câmpulung.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. In Campulung si in Muscel, relatiile mafiote nu sunt de ieri, de azi!