Web Analytics

Angajații de la Spitalul din Mioveni amenință cu demisia dacă vor fi tratați aici pacienți cu COVID-19

de | 26.03.2020 17:47 | Actualitate

 

După ce Spitalul de la Mioveni a fost desemnat ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități, conform unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, personalul medical de aici este mai mult decât revoltat.

Medicii susțin că transformarea Spitalului din Mioveni în centrul județean pentru tratarea cazurilor cu coronavirus este imposibilă în condiții de siguranță pentru personalul medical și pentru pacienți. Ei au invocat și lipsa dotărilor dar și că din punct de vedere tehnic, din cauza sistemului de ventilație, virusul ar fi fost plimbat în tot spitalul. În acest context, angajații Spitalului de la Mioveni amenință cu demisia.

Această stare de fapt a fost confirmată chiar de către managerul spitalului, medicul Horia Trăilă: ”Nu pot să infirm această informație, că avem colegi care vor să demisioneze. Eu sunt obligat să asigur personalului mijloace de protecție, pe care nu le pot obține. Nu avem materiale, nu avem stoc, nu avem bani… Acest spital nu este proiectat ca spital de boli infecțioase…”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii