Mai mulţi angajați ai unei clinici private și ai unei farmacii sunt cercetaţi fiind bănuiți că falsificau rețete, le decontau de la Casa de Asigurări și vindeau medicamentul pe piața neagră. Prejudiciul adus bugetului asigurărilor de sănătate depășește un milion de lei, spun surse din anchetă.
O asistentă medicală de la o clinică privată din Sectorul 1 este suspectată că falsifica reţete, cu ajutorul a patru medici, pentru a obţine medicamentele. Surse judiciare afirmă că asistenta ar fi falsificat peste 700 de reţete compensate integral, prejudiciul depăşind astfel un milion de lei. Femeia ar fi falsificat rețete, prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic, pentru a intra în posesia unor medicamente în mod gratuit și pentru a le vinde. În urma falsificării rețetelor, medicamentele ar fi fost obținute în baza unei înțelegeri prealabile cu angajați ai unui lanț de farmacii, dar și cu sprijinul altor persoane, apropiați ai asistentei medicale în cauză. Ozempicul era vândut fie prin intermediul platformelor comerciale, fie prin cel al rețelelor de socializare.
Citește și: Chirurg acuzat că tratează pacienţii în stare de ebrietate. A fost deschisă o anchetă
Medicamentele folosite la slăbit pentru care au fost emise sute de reţete falsificate au fost ridicate din 140 de farmacii din Capitală, arată ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
La percheziții s-au găsit mai multe bunuri de interes în cauză, informează Poliția Capitalei. Persoanele vizate au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Faţă de 13 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în fața instanței cu propuneri legale.
0 Comentarii