Web Analytics

Andrei Gerea: „Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluţia ALDE”

de | 20.02.2020 13:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul ALDE Andrei Gerea critică dur activitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză de faptul că este cel care cauzează disoluția ALDE. Iată ce spune parlamentarul argeșean: ”În 2014, odată cu părăsirea de către PNL a familiei liberale europene, am ales să rămân fidel valorilor liberale, alăturându-mă d-lui Tăriceanu în proiectul Liberal-Reformator, transformat ulterior în ALDE. Din păcate, după alegerile europarlamentare de anul trecut, ALDE și-a pierdut busola. Deși toate acțiunile noastre au avut ca unic scop proiectul pentru candidatura d-lui Tăriceanu la Președinția României, prin deciziile luate acest proiect a fost îngropat și partidul a intrat pe o pantă descendentă. Am rupt alianța de guvernare cu PSD și ne-am avântat în opoziție și într-o aventură politică alături de Pro România (de care am aflat pe Facebook). Ne-am apucat să strângem semnături pentru dl. Tăriceanu pentru ca, peste noapte, să aflăm că dl. Tăriceanu renunță la candidatura pentru care am ieșit de la guvernare, în favoarea unui candidat din afara partidului. Această soluție nu numai că nu a servit intereselor ALDE, dar a dus și la ratarea proiectului cu Pro România”.

”Îi cer domnului Tăriceanu să demisioneze de la conducerea partidului”

Tot Andrei Gerea mai spune: ”Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluția ALDE. Am avut discuții și cu dl. Tăriceanu, dar fără rezultat. Îi transmit d-lui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii și acțiunii politice și îi cer să demisioneze de la conducerea partidului și să lase loc cât mai repede unei noi echipe, care să relanseze proiectul ALDE”.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii