Web Analytics

Andrei Gerea: „Mizez pe recăpătarea forţei economice a Piteştiului”

de | 6.04.2016 17:42 | Politica si Administratie

„În Pitești, a declarat la ultima conferință de presă Simona Brătulescu, președintele ALDE Argeș, dl. Gerea pleacă de la 20% conform ultimului sondaj pe care l-am făcut, iar ca vot politic ALDE în Pitești a obținut scorul de 17%. Este o competiție electorală și în mai puțin de două luni de zile vom vedea cu toții rezultatul. Pentru noi, Primăria Pitești este un target de atins și sunt convinsă că prin notorietatea și cv-ul atât politic, cât și personal al dlui Gerea să facem o surpriză plăcută și poate chiar să câștigăm primăria”.

„Putem face orice în Piteşti doar dacă avem o forţă economică pe măsură”

De altfel, deputatul Andrei Gerea, candidat ALDE pentru Primăria Piteşti și de două ori ministru în cabinetul Ponta, şi-a prezentat de curând într-o conferință de presă strategia de campanie pentru cucerirea capitalei Argeșului. Aceasta se bazează pe resuscitarea economică a Piteştiului, un municipiu care a pierdut constant în faţa Ploieştiului.
„Îmi doresc să fac un alt gen de administraţie locală, a declarat fostul ministru, în sensul în care nu vreau să fiu doar un administrator al problemelor care sunt sigur că sunt extrem de multe şi de importante. Un primar modern, însă, trebuie să aibă un plan dincolo de problemele de zi cu zi ale comunităţii. În cazul Piteştiului, există un potenţial foarte mare, pentru că lângă noi există principalul investitor românesc- Dacia Renault. Prezenţa sa trebuie valorizată mult mai bine şi ajung astfel la elementul care va sta în centrul activităţii mele: recăpătarea forţei economice. Putem face orice în Piteşti doar dacă avem o forţă economică pe măsură. S-a spus, spre exemplu, că Primăria Piteşti nu are suficiente resurse pentru a construi un spital. Nu are acum. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne mulţumim, în permanenţă, cu ce avem. Piteştiul, prin poziţia pe care o are, fiind la intersecţie de drumuri, are un atu considerabil, mai ales că urmează să fie legat prin autostrăzi şi drumuri rapide de restul Europei. Faptul că este la 100 de km de Bucureşti reprezintă, de asemenea, un potenţial enorm. Bucureştiul e deja sufocat, costurile sunt foarte mari, infrastructura face din ce în ce mai puţin faţă solicitărilor. Piteştiul poate fi şi este un punct extrem de atractiv. Anul trecut am avut numeroase discuţii cu diverşi actori economici care s-au arătat interesaţi de a investi în Argeş şi a renunţa să investească în Bucureşti. Acest lucru se întâmplă în toată lumea, trebuie doar să ai capacitatea să coordonezi atragerea de investitori şi să te prezinţi cu avantaje pentru aceşti oameni. Sunt singurul dintre toţi candidaţii care are suficiente relaţii în lumea mediului de afaceri, suficiente cunoştinţe pentru a îmbunătăţi mersul lucrurilor în zona de a activitate economică”. Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole