Web Analytics

Andrei Gerea: „Au început lucrările la gazoductul european BRUA în Argeş”

de | 27.06.2018 20:30 | Politica si Administratie

3 Gerea 1250În Argeș au început lucrările pentru gazoductul internaţional Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA). Primele execuții se realizează în comuna Căldăraru.
Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a menționat că acest gazoduct contribuie la reducerea dependenţei statelor din centrul Europei de gazele ruseşti.  
„Sunt bucuros că au început lucrările în teren la acest proiect, la care am lucrat intens în mandatul de ministru al Energiei. Este o dovadă că, dacă vrei cu adevărat, poți pune în practică și proiecte majore, la nivel internațional. 35 de kilometri din lungimea acestui gazoduct vor traversa județul Argeș prin comunele Popeşti, Izvoru, Râca, Căldăraru şi Bârla.  Și, ca un amănunt important, se văd deja primele efecte pozitive, pentru că firma care execută aceste lucrări este o firmă din Argeș, ceea ce înseamnă bani întorși în județul nostru, activitate pentru agenții privați argeșeni și locuri de muncă viabile pentru argeșeni. Sigur, obiectivul major al acestei investiții îl reprezintă o securitate energetică pentru țara noastră și plasarea României pe harta strategică a Europei în domeniul energetic”, a precizat deputatul de Argeș Andrei Gerea.
Din cele aproximativ 680 de locuri de muncă generate pe durata de construire a BRUA, aproximativ 340 vor fi ocupate de forţa de muncă din România.
BRUA va străbate teritoriul României din judeţul Giurgiu spre vest, traversând judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii