Web Analytics

Anca Dragu s-a întâlnit cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European

de | 17.06.2021 23:32 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, s-a întâlnit, ieri, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, discuţiile axându-se pe Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, pe problematica statului de drept în UE, precum şi pe mecanismul Uniunii Europene de reciprocitate în materie de vize, potrivit Agerpres.

În cadrul întrevederii, Dragu a susţinut faptul că unul dintre principalele obiective ale României rămâne ridicarea MCV şi a apreciat că trebuie luată în considerare înlocuirea acestuia cu mecanismul generalizat privind statul de drept, care ar pune toate statele membre pe picior de egalitate, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Demnitarul român a subliniat că România îşi concentrează măsurile preventive din zona statului de drept, bazate pe cooperare şi dialog între statele membre şi instituţiile UE.

Referitor la mecanismul UE de reciprocitate în materie de vize, preşedintele Senatului a apreciat progresele înregistrate, în sensul asigurării unei reciprocităţi depline în materie de vize cu Statele Unite.

Citește și: Exclusiv. Cum opera banda spărgătorilor de case ce a lovit în Argeş şi Vâlcea / Tâlharii din banda de la Cocu îngropau în pădure banii furaţi

„Eforturile diplomatice şi dialogul continuu sunt importante. Este nevoie de o decizie politică.

„Din delegaţia română au făcut parte vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr, şi chestorul Senatului Laszlo Attila.

Articol preluat din Bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole