Web Analytics

Amplu exercițiu de simulare a intervenției în caz de inundații

de | 23.05.2018 10:57 | Actualitate

pompierii1

Un exercițiu de alarmare publică, protecție și intervenție în caz de inundații în aval de barajul Vidraru a fost desfășurat astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, Administraţia Bazinală a Apelor Argeş-Vedea şi celelalte instituţii din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

Simularea a avut loc în aval de barajul Vidraru și a urmărit, printre altele, verificarea modului în care administraţiile publice locale cunosc procedurile elaborate de către Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor, verificarea modului în care este organizat fluxul informaţional pentru avertizarea populaţiei, precum și a modului de reacție și intervenție operativă.

Un întreg scenariu a fost pus la cale. Ipoteza de la care a pornit exercițiul este evacuarea controlată a unui debit de aproximativ 280 mc/s din acumularea Vidraru, care a condus la formarea unei viituri pe sectorul Arefu, Corbeni, Albeştii de Argeş, Cicăneşti, Valea Danului, Valea Iaşului, Curtea de Argeş. Conform scenariului exerciţiului de simulare, în partea de nord a judeţului Argeş s-a produs şi un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter ce a afectat liniile de transport şi distribuţie a energiei electrice, centrala hidroelectrică de la Vidraru nemaiputând funcţiona.

Astfel, inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, în colaborare cu S.H. Curtea de Argeş (Hidroelectrica) au propus preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să dispună declararea „STĂRII DE ALERTĂ”, introducerea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE şi evacuarea populaţiei şi bunurilor materiale din localităţile: Arefu, Corbeni, Albeştii de Argeş, Cicăneşti, Valea Danului, Valea Iaşului, Curtea de Argeş.

În cadrul exercițiului de simulare, pompierii au acționat cu ajutorul motopompelor pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor. O echipă IGSU a oferit o lecție de prim ajutor în caz de înec.

igsu

pompierii

motopompe

pompierii5

pompierii3

Sursă foto: ISU Argeș

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii