Web Analytics

Amenzi la societăți de comercializare a lemnului din Coşești și Bughea de Sus

de | 1.03.2020 13:37 | Actualitate

 

În perioada 23-29 februarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au fost depistate 15 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 48 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Totodată, în urma controalelor efectuate împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au fost sancționate două societăți comerciale cu obiect de activitate prelucrare și comercializare de material lemnos, cu sediul pe raza localităților Coşești și Bughea de Sus, fiind constatate nereguli privind expedierea de material lemnos fără provenienţă legală.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 38.000 de lei și a fost confiscată cantitatea de peste 50 de metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, precum și peste 2 metri cubi cherestea.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială cu obiect de activitate prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, cu sediul pe raza comunei Coşeşti, referitor la respectarea legislaţiei privind regimul silvic.

În urma verificărilor, s-au constatat nereguli privind expedierea de material lemnos, a cărui provenienţă nu era justificată cu documente legale. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, şi a fost confiscată valoric cantitatea de aproape 40 metri cubi material lemnos, în valoare de peste 6.500 de lei.

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mărăcineni, care transporta cu o autoutilitară material lemnos prelucrat, sub formă de cherestea, pe raza localității Coşeşti, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, evaluat de un specialist silvic la cantitatea de 0,51 metri cubi cherestea, a fost confiscat și predat ocolului silvic competent.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii