Web Analytics

Amenzi drastice și confiscări de material lemnos și auto

de | 10.02.2017 11:33 | Actualitate

lemne taiatePoliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti, au efectuat două controale la societăţi comerciale cu profil de activitate prelucrare şi transport de material lemnos.
În urma controalelor poliţiştii au constatat că administratorul uneia dintre societăţile comerciale controlate nu a întocmit în mod corespunzător avizele de însoţire primare, emise în cursul lunii ianuarie 2017, iar cea de-a doua societate comercială a raportat cu o întârziere de 14 zile în aplicația informatică, situația lunară a depozitului de material lemnos.În urma controalelor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 13.000 de lei.

În ziua de 09 februarie a.c., poliţiştii Postului de Poliție Transporturi Curtea de Argeș au acţionat împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Vidraru pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, cât și a verificării legalităților transportului de material lemnos. Aceştia l-au identificat pe I.I. de 47 de ani, din comuna Corbeni, judeţul Argeș, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,11 m.c. cherestea rășinoase, fără documente de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar totodată a fost confiscat materialul lemnos și autoutilitara folosită la transportul de material lemnos.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii