Web Analytics
scris miercuri, 03.07.2024

Amendat cu 30.000 lei pentru că are un aparat de detectat cabluri în pereţi. Un astfel de dispozitiv costă 100 lei la magazin

Un abuz comis de un polițist a fost demontat în justiție după mai bine de doi ani. Potrivit celor de la libertatea.ro, un bărbat din Alba Iulia a fost amendat cu 30.000 lei pentru deținerea unui aparat de localizat cabluri în pereți. Dispozitivul poate fi cumpărat din magazinele de bricolaj, dar a fost considerat detector de metale. 

Amendat cu 30.000 lei pentru că are un aparat de detectat cabluri în pereţi. Un astfel de dispozitiv costă 100 lei la magazin

Citeşte şi: Merișani: Cercetări finalizate într-un dosar privind neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin

Conform sursei citate, bărbatul sancționat, D.L.E., a fost trimis în judecată pentru presupuse fapte de detecție și furt din situri arheologice, dar dosarul a fost închis după ce unele probe au fost excluse ca fiind posibil falsificate în cursul anchetei. În plus, a intervenit și prescripția faptelor de care era acuzat. Ulterior, a fost suspectat că este autorul unei postări în mediul online referitoare la activitatea unor polițiști din IPJ Alba. 

În aceste condiții, în decembrie 2021, a fost oprit în trafic, i s-a prezentat un mandat de percheziție domiciliară și a fost condus la locuința sa pentru punerea în executare a mandatului. La percheziție a fost identificat, în sertarul cu scule electrice, un localizator de cabluri de dimensiuni reduse, care a fost ridicat de polițiști. 

În 22 februarie 2022, bărbatul a primit acasă un proces-verbal semnat de un agent de la IPJ Alba prin care era amendat cu suma de 30.000 de lei pentru că ar fi deținut un detector de metale, fără autorizație. Mai era anunțat că s-a dispus „confiscarea detectorului de metale model SMV-2001, 3 in 1 Detektor, fără serie”. Bărbatul a contestat procesul-verbal în instanță și a avut câștig de cauză, hotărârea definitivă fiind pronunțată, pe 26 iunie 2024, la Tribunalul Alba.

Omul a spus că a cumpărat aparatul cu 10 lei din piața de vechituri și că este destinat, din fabricație, localizării firelor de tensiune din perete și a profilelor din lemn și rigips. Poate fi cumpărat, nou, cu 100 de lei din magazinele de materiale de construcții – au scris cei de la liberatea.ro.


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită