Amantul amantei lui Berlusconi a scos pistolul la călugări

de | 24.03.2011 12:03 | Dezvaluiri

# Scandal în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş. Octavian Tiriachiu (in stanga in fotografie), fostul iubit al Ioanei Vişan, tânăra din Curtea de Argeş audiată în celebrul scandal al haremului lui Silvio Berlusconi, şi-a făcut ziar. Amantul amantei premierului italian semnează editoriale în publicaţia numită „TON Detectivul Tău”, în care îşi propune să arate „partea ascunsă a lucrurilor” şi, totodată, să-i ajute pe locuitorii din Curtea de Argeş „să-i cunoască pe cei cu care vorbesc”. Un lucru lăudabil, numai că, după doar trei numere, săptămânalul apărut recent a devenit epicentrul unui scandal care i-a avut ca protagonişti pe însuşi „directorul” Tiriachiu şi Mihai Orobeti, un angajat al mănăstirii Curtea de Argeş.
Scandalul de care vorbim s-a declanşat în momentul în care Octavian Tiriachiu s-a dus la mănăstire să filmeze felul în care decurg lucrările la necropola regală. Lucrurile au degenerat însă în momentul în care Mihai Orobeti, angajat al arhiepiscopiei şi un apropiat al consilierului eparhial Caliopie Ichim, s-a opus demersului jurnalistic al lui Tiriachiu, căruia i-a confiscat camera de luat vederi. Nici amantul amantei lui Berlusconi n-a stat cu mâinile în sân şi a făcut un gest de poveste: a scos pistolul din teacă ca să scape de furia angajaţilor mănăstirii. Scandalul s-a terminat la apariţia poliţiştilor, care au fost solicitaţi de ziaristul-detectiv la 112. După ce s-a prezentat la medicul legist în vederea obţinerii certificatului medico-legal, Octavian Tiriachiu a făcut plângere pentru lovire şi distrugere. Călugărul Mihai Orobeti nu s-a lăsat nici el mai prejos şi i-a trântit directorului de ziar o plângere pentru lovire şi ameninţare cu pistolul. Mai trebuie menţionat că, în primul numărul al publicaţiei „Ton Detectivul Tău”, Tiriachiu a publicat o fotografie gen camera ascunsă, cu „fratele de mănăstire” Mihai Orobeti (in dreapta in fotografie) aflat la volanul unui jeep, în compania unei misterioase doamne din Curtea de Argeş.

Ce spune Tiriachiu: „Au venit trei călugări şi m-au luat la pumni”

„Paznicul Mănăstirii a venit la mine şi mi-a interzis să filmez, deşi eram pe domeniul public. A sărit imediat pe mine şi m-a luat la bătaie. Au mai venit încă trei călugări şi m-au luat la pumni. Mi-au smuls camera din mână, au spart-o şi mi-au luat caseta din ea. Când am văzut că nu pot să scap, le-am spus că am pistol, să mă lase în pace. Am sunat la 112, ca să vină poliţiştii, şi am scos pistolul pe care l-am îndreptat în sus. Mihai Orobeti mi-a distrus camera, iar poliţiştii l-au găsit cu camera mea, distrusă, în mână”, a povestit Tiriachiu. Şeful publicaţiei din Curtea de Argeş a mai spus că „angajatul mănăstirii mi-a cerut 500.000 de euro şi, ulterior, a venit să ne împăcăm”.

Varianta consilierului Caliopie: „E anormal să scoţi pistolul în curtea mănăstirii”

Cum „fratele de mănăstire” Mihai Orobeti n-a putut fi contactat, am obţinut un punct de vedere oficial de la şeful acestuia, consilierul arhiepiscopal Caliopie Ichim: „Adevărul va fi stabilit de poliţie care acum face cercetări. Oricum, trebuie să recunoaştem că e anormal să scoţi pistolul în curtea mănăstirii. Cât despre moralitatea lui Tiriachiu, nu pot să mă pronunţ. Ştiţi prea bine ce a făcut. Şi, apoi, el nu face ziaristică. Nu vreau să mă cobor la nivelul lui şi să întind pelteaua într-un subiect de acest gen. E clar că a fost o provocare. Nu s-a legitimat, n-a întrebat pe nimeni dacă poate să filmeze în curtea mănăstirii. Dar acesta este stilul lui, merge doar pe ameninţări şi şantaj. E genul de om avid de publicitate, îi place să fie vedetă, de-asta scrie ce scrie. Poza pe care a publicat-o putea fi foarte uşor trucată în Photoshop. Pe mine mă urmăreşte în mod constant, a făcut presiuni asupra mea şi a altor colegi. Eu nu cred că are căderea de a se numi director de ziar din moment ce se laudă că deţine o arhivă întreagă de poze şi filmări cu persoane importante din oraşul Curtea de Argeş”.

Ioana Vişan s-a judecat cu Tiriachiu

Octavian Tiriachiu a devenit celebru după ce a vândut pozele, în care el şi Ioana Vişan se aflau împreună la Marea Neagră, unui tabloid din Bucureşti. În urma acestui gest, fosta iubită l-a dat în judecată, cerându-i suma de circa 70.000 euro. Ioana a susţinut că ar fi trimis din Italia aceşti bani, ca să-l întreţină pe iubitul ei, în decursul a trei, patru ani. Deşi a prezentat mandate poştale prin care demonstra că îi trimitea lunar lui Octavian sume de ordinul a 2000 – 3000 de euro, actuala amantă a lui Berlusconi a pierdut procesul. Instanţa a admis că tânăra îi trimitea bani lui Tiriachiu, dar a considerat că între cei doi nu poate fi vorba de o partajare, conform legii, deoarece nu erau căsătoriţi.
(N. DINU,  G.Grigore)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed