Web Analytics
scris miercuri, 07.01.2015

Am vorbit cu profa olimpică din Câmpulung, sărită de şefii ISJ la gradaţia de merit

# Noutăţi în afacerea de corupţie în care DNA a ridicat acte de la Inspectoratul Şcolar # Diana Dumitrașcu (foto) de la Colegiul „Dinicu Golescu”: „Am făcut contestaţie la Inspectorat şi mi s-a spus că îmi lipsește un curs de perfecţionare pe patru ani la calculator”  # Culmea ironiei, prof. Diana Dumitrașcu a obținut aurul la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori de la Ohrid (Macedonia) în 2012

Am vorbit cu profa olimpică din Câmpulung, sărită de şefii ISJ la gradaţia de merit

După cum vă informam în numărul anterior, la DNA Pitești există un dosar în care se verifică modul în care Inspectoratul Şcolar Argeş a acordat gradaţii de merit dascălilor argeşeni în primăvara anului 2013, când şefi ai instituției erau liberalul Florin Gardin, ca inspector școlar general și Dumitru Tudosoiu, ca inspector general școlar adjunct.
La concursul respectiv au depus dosare 530 de dascăli de diferite specializări, dintre care 238 au obţinut gradaţia. ISJ Argeş a distribuit cele mai multe gradaţii la învăţători (49) şi educatori (30) și există suspiciuni că foarte mulți dintre cei plasați pe listă au fost dascăli cu vechime mică în învăţământ, care nu se remarcaseră cu nimic din punct de vedere profesional, dar care erau membri PNL,  partid din care provenea şi şeful de atunci al ISJ Argeş, Florin Gardin. Acest fapt, cumulat și cu realitatea că un nr. de 12 inspectori școlari au fost fericiții beneficiari ai gradațiilor de merit, s-a soldat cu o sesizare la DNA Pitești, urmare căreia procurorii anticorupție au solicitat mai multe documente de la ISJ Argeș, lucru confirmat atât de actualul inspector general adjunct Constantin Biriboiu, cât și de Maruța Ristoiu, inspector la Învățământ Preșcolar la data acordării controversatelor gradații de merit. Liderul sindical Adrian Voica a pus și el paie pe foc, susţinând că „prioritari au fost oamenii care au cotizat la partid, la cel aflat atunci la putere” și că ar fi vorba de „un prejudiciu de aproape 8.000 de euro de persoană şi au existat situaţii în care profesori cu rezultate excepţionale la concursurile şcolare nu au luat gradaţia”. Un exemplu concret e cazul profesoarei de informatică Diana Dumitraşcu de la Colegiul „Dinicu Golescu” din Câmpulung, care, deşi avea numeroase medalii la concursuri, printre care aurul la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori de la Ohrid (Macedonia) din 2012, nu a primit gradaţie de merit. Am reuşit să o găsim pe doamna profesoară Dumitraşcu şi să stăm de vorbă cu domnia sa. Ar mai fi de precizat doar faptul că, spre deosebire de gradaţiile fără număr distribuite la învăţători şi educatoare, la specialitatea Informatică ISJ Argeş a acordat doar cinci amărâte de gradaţii de merit.

Profesoara Diana Dumitraşcu: „Ori am rezultate la olimpiade, ori stau de proiecte educaţionale!”

Profesoara de informatică Diana Dumitraşcu ne-a declarat că a fost şocată când a aflat că nu se regăseşte pe lista candidaţilor care obţinuseră sporul salarial. A făcut contestaţie la ISJ Argeş, iar instituţia i-a răspuns că îi lipsesc anumite documente din dosar care să justifice punctajul acordat în raportul de autoevaluare. „Mi s-a părut ciudat că, deși aveam rezultate la olimpiade, nu am primit gradaţie de merit. Am făcut contestaţie şi mi s-a spus că îmi lipseşte asta, asta şi asta din dosar. Era vorba de un curs de perfecţionare pe patru ani la calculator. Mi s-a mai spus că pentru pregătirea suplimentară pe care o fac la şcoală cu copiii îmi trebuia un dosar cu mai multe documente, că nu erau suficiente cele pe care mi le-a dat şcoala. Și că nu numai rezultatele la olimpiadă contează, ci şi dacă ai parteneriate şi proiecte. Dar ca să am rezultate la concursurile naționale internaționale, nu îmi permit să mai închei proiecte pentru că nu mi-ar mai ajunge timpul. Ori am rezultate cu copiii la olimpiade, ori stau de proiecte educaţionale! Cred că ar trebui schimbată fişa aceea de evaluare, să se acorde un punctaj mai mare pentru olimpiade şi mai mic pentru proiecte. Sunt licee care au obținut rezultate bune doar pe baza proiectelor. Altele, doar pe baza rezultatelor la concursurile şcolare şi au mai puţin timp de proiecte. Asta e, acuma nu mai pot să acuz pe nimeni”, ne-a mai spus Diana Dumitraşcu.
Iustina HARCO-BURCEA

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...