Web Analytics

Am trei invitaţii pentru parlamentarii de Argeş

de | 23.02.2017 15:12 | Opinii

Nu, să nu credeți că fac niscaiva trafic de influență. Invitațiile nu sunt gratis. O să îi coste benzina. Dar au de unde să plătească. Pentru că fiecare dintre cei 12 parlamentari de Argeș primește lunar de la Parlament, adică din bani publici, câte 1.400 de lei pentru carburant.
Îi anunț încă din preambulul acestui editorial pe parlamentari că invitațiile nu sunt la agape. Nu, cele trei invitații sunt în trei locuri speciale din Argeș, județul ai cărui oameni le-au dat voturile pentru a îi reprezenta, pentru a face ceva pentru ei. Fapte, nu vorbe.
Dar să nu mai lungesc vorba și să le dezvălui celor 12 parlamentari de Argeș – și i-am numit aici pe Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu, Nicolae Velcea, Cristina Stocheci, Dănuț Bica, Ionuț Moșteanu, Andrei Gerea, Gheorghe Marin și Iani Popa – unde îi invit să meargă.  Primul loc în care îi invit este foarte aproape, și asta ca să nu se plângă de oboseală din prima. E în cartierul Războieni din Pitești. Destinația: blocul G1. Cum, nu îl știți, stimați parlamentari de Argeș? Nu ați intrat niciodată pe acolo? Nici măcar în campanie? V-a fost cumva teamă de mizeria de acolo, de faptul că în garsonierele insalubre și minuscule stau chiar și 10 oameni care supraviețuiesc miraculos de la o zi la alta? Probabil că unii dintre ei v-au și votat. Doar și ei sunt alegători, nu?
Și, ca să nu ziceți că vreau să vă deprim din prima, puteți accepta a doua invitație, care e într-un loc cu verdeață. La vreo 28 de kilometri de Pitești. În satul Tufanu, comuna Mălureni. 60 de copii, toți de etnie romă, învață într-o clădire dărăpănată construită acum vreo 50 de ani și cu toaletă în fundul curții. Sunt copii frumoși acolo, copii nevinovați de care statul a uitat. La Tufanu, civilizația nu trece nici măcar în vizită, darămite parlamentarii de Argeș.
În fine, a treia invitație e puțin mai departe. La 57 de kilometri de Pitești. Benzina pentru o mașină în care încap patru persoane costă 42 lei dus-întors până acolo. În trei mașini încap toți cei 12 parlamentari de Argeș, așa că v-ar costa pe toți cam 130 lei benzina până acolo. Tot un sat, nu am ce vă face. Probabil ați auzit de acel sat în iulie 2013. Gămăcești. Vă sună cunoscut? E satul ăla unde zeci de persoane au ținut timp de 12 ani oameni și copii în sclavie, i-au bătut și schingiuit, i-au legat în lanțuri și dezbrăcat iarna, pe unii i-au schilodit pe viață. V-ați speriat, stimați parlamentari? Vă e teamă să mergeți în „satul groazei”?
Dacă refuzați toate cele trei invitații de mai sus, o să vă fac o altă listă, cu sute de locuri din Argeș în care oamenii trăiesc prost. Cam ca în Evul Mediu. Le faceți și lor o vizită până vi se termină mandatul?

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii