Web Analytics

„Am stat la AJF aproape 6 luni! Nu am fost nici angajat, nici plătit”

de | 20.04.2017 11:24 | Sport

13 CatalinBarbu# Cătălin Barbu, observator de Liga a II-a, bate şaua să priceapă ITM-ul

# Având în vedere că sunteți observator la Liga a II-a și că stăpâniți foarte bine regulamentele, vă întreb cum comentați adresa conducerii AJF, care informează, nu cere, un punct de vedere legat de vârsta maximă a președintelui AJF?
– Am un respect deosebit pentru dl Sorescu, dar sunt puțin dezamăgit de dumnealui. Eu am spus în adunarea generală din 24 februarie că nu există nicio impunere din partea FRF cu privire la vârstă. Nu avea cum FRF să impună vârsta de 70 de ani pentru că acolo sunt oameni din ce în ce mai tineri. Membrii afiliați trebuie să înțeleagă că organul suprem al AJF este adunarea generală. Numai ei pot modifica statutul. Dacă ar fi fost vorba de o impunere a FRF, nici nu mai trebuia supusă votului! Nu ai cum să votezi o impunere pentru că despre asta a vorbit dl Sorescu. Asta a fost o idee a dlui Sorescu pentru că își dorește un nou mandat. Eu îi urez mult succes!
# Apropo! Există posibilitatea să candidaţi la șefia AJF?
– Nu mă interesează deocamdată. La momentul acesta nu mă gândesc la acest lucru. Eu sunt o persoană care știe regulamentul și nu accept să mi se spună lucruri neregulamentare. Dl Sorescu asta a făcut, ca să nu mai vorbim despre cele trei momente în care dl Sorescu m-a dezamăgit total. Nu a fost în regulă ceea ce mi-a făcut, dar eu l-am iertat de fiecare dată. Prima dată a acceptat transferul a 40 de jucători juniori de la FC Argeș la o școală de fotbal din județ, iar eu eram președinte la FC Argeș. Jucătorii erau în litigiu la FRF, iar dumnealui nu trebuia să accepte transferul. A doua oară când eram la UTA Arad. Atunci mi-a spus că are nevoie de mine la AJF, iar eu gândindu-mă că ar fi o oportunitate, am acceptat. Am stat la AJF aproape 6 luni de zile și nu am văzut un leuț! Nu am fost nici angajat, nici plătit și la un moment dat m-a lăsat să înțeleg că nu ar trebui să mai vin. O chestiune foarte urâtă! Dar, ultima dată, la adunarea generală din 24 februarie, fiind prezent și eu, încă o dată dl Sorescu a dat dovadă de neseriozitate pentru că județul Argeș la ora actuală are doi observatori de joc pentru Liga I și Liga a II-a, iar într-o statistică pe care a făcut-o dumnealui la acea adunare generală pe Cătălin Barbu l-a exclus. Practic cei doi observatori de la acest nivel sunt Viorel Ilinca și Cătălin Barbu. Dacă de față cu mine se întâmplă asemenea lucruri, atunci în spate lucrurile stau mult mai rău.

„Oare cine conduce AJF-ul de sunt permise asemenea inepții? Nu e în regulă…”

# Apropo de regulamente, cum comentați chestia cu baremul unic de deplasare al observatorilor și arbitrilor, adică fix 62 de lei?
– Știu despre ce este vorba. Nu e în regula ca un club care activează în Pitești și în apropierea Piteștiului să achite același barem pentru transport ca alți membrii afiliați care sunt din localități mai îndepărtate. Îmi aduc aminte că era un tânăr supărat care spunea că el joacă la Pitești și că plătește această sumă mare de bani, pe care nici nu ar trebui să o plătească. Îmi aduc aminte că dl Sorescu spunea atunci că acel tânăr este prieten cu o persoană din cadrul AJF-ului și că îi deleagă arbitrii din apropiere. Oare cine conduce AJF-ul de sunt permise asemenea inepții? Nu e în regulă… Dl Sorescu trebuie să ia atitudine în astfel de cazuri…
# Deci, este în regulă cu vârsta asta maximă de 70 de ani?
– Statutul îl poate modifica doar adunarea generală. Aparent pare în regulă, numai că, din punctul meu de vedere, în sală au fost persoane care nu aveau drept de vot. Adică nu se poate ca să fie membru afiliat și să fie și observator. Adică să fie delegați pe la anumite echipe și să fie și observator?! Mai mult decât atât, de la o echipă au fost prezenți câte doi-trei participanți… Dar, asta este, dacă membrii afiliați nu au contestat în 30 de zile…
# Dle Cătălin Barbu, care ar trebui să fie profilul unui președinte de AJF, ca să înțeleagă membrii afiliați că de un astfel de om este nevoie pe această funcție?
– Am văzut că se merge pe ideea că nu a fost arbitru, că nu a jucat fotbal… Total fals! Eu consider că un președinte de AJF trebuie în primul rând să fie un bun manager. Președintele ales reprezintă legal AJF, are drept de semnătură în numele entității respective și cel mai important, ce trebuie să înțeleagă lumea, conduce trei departamente foarte importante și anume pe cel economic, pe cel organizatoric și cel administrativ. Până aici nici măcar nu vorbim de sport, vorbim de management. Cu atât mai mult, dacă persoana respectivă deține informații sportive și cunoaște regulamentul de funcționare a activității fotbalistice, într-adevăr putem spune că persoana respectivă ar avea puncte forte în detrimentul celorlalți. În plus, un bun manager își va aduce lângă el oameni care să cunoască regulamentul și care să nu încalce statutul. Persoana despre care vorbesc nu poate fi înșelată niciodată, în sensul că un subaltern de-al lui nu poate să vină să spună că articolul „x” este articolul „z” etc.

„Adunarea generală din 24 februarie a fost nestatutară, dar dacă nimeni nu a contestat, asta este…”

# Vorbeaţi despre faptul că la adunarea generală din 24 februarie au participat persoane care nu aveau niciun drept. Concret despre cine este vorba?
– Nu are rost să folosim nume, dar la o adunare generală, mai ales că schimbi statutul, este nevoie de 2/3 din membrii prezenți. Ca să ai drept de vot, trebuie să deții o funcție executivă, nu să fii director sportiv etc. Eu sunt convins că acolo au fost persoane care nu aveau drept de vot. Adunarea generală din 24 februarie a fost nestatutară, dar dacă nimeni nu a contestat, asta este…

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii