„Am avut grijă ca Penescu să nu fie violat în puşcărie”

de | 27.01.2011 10:57 | Dezvaluiri

# Colegul de la Colibaşi al patronului de la PIC vine cu dezvăluiri # În dosarul 6952/280/2009  de la Judecătoria Piteşti, fostul deţinut Ion G. Ciobanu se judecă cu Andrei Penescu pentru că juniorul a refuzat să-i plătească taxa de protecţie promisă de tatăl său. Chiar dacă nu pare un om agresiv, Andrei Penescu a călcat din nou pe bec. S-a enervat atât de tare, atunci când un fan alb violet i-a sunat la poarta vilei, încât a fost la un pas să-l lovească pe acesta.  Care a fost motivul vizitei? Acela de a intra în posesia unei sume de bani pe care Cornel Penescu i-a promis-o suporterului în perioada în care amândoi au împărţit celula de la Penitenciarul Colibaşi. Cum au decurs lucrurile şi cum de s-a ajuns cu acest scandal chiar la Judecătoria Piteşti, puteţi citi în materialul următor.

Taxă de protecţie de 5 milioane lei vechi

Întreaga poveste a început în penitenciarul Colibaşi, acolo unde Ion G. Ciobanu şi Cornel Penescu au fost încarceraţi în 2009. Ciobanu executa o pedeapsă de nici un an, pentru nişte găinării, dar era un fan înfocat al echipei FC Argeş şi aşa s-a şi apropiat de Cornel Penescu. Cei doi au început să iasă împreună la obişnuita plimbare din incinta închisorii, iar Penescu l-a rugat pe Ciobanu să-i asigure protecţia, ca să nu fie agresat de ceilalţi deţinuţi.  În schimbul acestui serviciu, patronul de la Pic i-a promis lui  Ciobanu, în momentul în care acesta se va libera, suma de 5 milioane de lei vechi. Momentul eliberării a venit şi, conform înţelegerii, Ciobanu i-a cerut banii lui Penescu. Acesta i-a spus să se ducă acasă la el şi să-l caute pe fiul său, Andrei, care o să-i dea banii promişi. Fanul alb-violet a făcut întocmai cum i-a cerut Penescu, însă, în loc să încaseze suma de 5 milioane de lei, s-a trezit în faţa porţii vilei din Trivale cu Andrei, care a fost la un pas să-l bată, când a auzit despre ce e vorba. După minute bune de injurii şi ameninţări venite din partea juniorului de la Pic, Ciobanu a renunţat. Apoi a decis să-l dea în judecată pe Andrei Penescu, poate, poate în felul acesta îşi va recupera banii respectivi. Şi exact aşa s-a şi întâmplat. Ion Ciobanu l-a dat în judecată pe Andrei Penescu pentru ameninţări şi injurii şi a cerut, ca despăgubire, exact suma pe care tatăl său i-o promisese în puşcărie. Dosarul în care sunt implicaţi Andrei Penescu, ca făptuitor, şi Ion G. Ciobanu, ca parte vătămată, are numărul 6952/280/2009 şi a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 2 iunie 2009, obiectul cauzei fiind lovirea sau alte violenţe. Ulterior, cauza a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti în vederea efectuării de cercetări.

„Cornel m-a trimis să-i cer banii lui Andrei”

Iată ce spune Ion Ciobanu despre acest scandal în care a fost implicat şi cum a ajuns el să-l protejeze în puşcărie pe patronul de la Pic: „Am avut grijă de Cornel Penescu, ca să nu fie violat, să nu fie bătut sau să i se întâmple alte lucruri urâte în puşcărie, iar el mi-a promis că-mi dă, în schimbul acestui serviciu, suma de 5 milioane de lei vechi. Când am ieşit din penitenciar, chiar dl Penescu mi-a spus să mă duc la fiul lui şi să iau banii respectivi. Mi-a indicat să mă duc în Trivale, pe aleea Mihail Lungeanu, la nr. 5-7. Aşa că am mers acolo şi m-am întâlnit cu fiul său, iar acesta, când a auzit despre ce este vorba, a început să mă înjure, să mă ameninţe, să spună că mă bate, dacă mă mai prinde la poarta lui. Eu i-am cerut banii respectivi, iar el mi-a spus că nu îmi face nicio plată. A tot ameninţat în dreapta şi-n stânga… Apoi am vrut să-i sparg maşina lui Andrei, dar nu l-am prins prin oraş pentru că se tot ascundea de mine. În cele din urmă am decis să merg pe calea legală şi să-l dau în judecată pentru ameninţări şi injurii. Aşa s-a ajuns la Judecătorie. E limpede faptul că eu i-am făcut nişte servicii lui Penescu în puşcărie, iar acesta mi-a tras ţeapă. În loc să ameninţ eu, care eram mult mai îndreptăţit, m-am pomenit cu recalcitrantul de Andrei, care a găsit să mă ameninţe el pe mine. Uitaţi-vă şi dvs ce fel de familie e asta!”
(Marius IONEL)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed