Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Alte trei drumuri județene vor fi asfaltate. Contractele au fost semnate

CJ Argeș anunță că trei drumuri județene vor fi asfaltate prin finanțare guveranamentală. Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Vlad Ștefan Niculae, trei noi contracte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Alte trei drumuri județene vor fi asfaltate. Contractele au fost semnate

Contractele vizează asfaltarea a trei drumuri județene:

Modernizare DJ 739 Bârzești (DN 73D) – Negrești – Zgripcești – Beleți, L – 1,826 km, în comuna Vulturești. Valoarea totală a investiției este de 9.483.313, 21 lei.

Modernizare DJ 703B Morărești – Uda, L – 1,699 km. Valoarea totală a investiție 7.418.530,44 lei.

Modernizare DJ 732 C, Bughea de Jos – Malu – Godeni, L – 1,748 km. Valoarea totală a investiției este de 8.928.404,15 lei.

Citește și Interviu cu avocatul argeşean Ştefan Deaconu, care a apărat România în procesul Roşia Montană

Prin „Anghel Saligny”, CJ Argeș a obținut o finanțare guvernamentală de 140 de milioane de lei

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Argeș a obținut o finanțare guvernamentală de 140 de milioane de lei, pentru 11 proiecte. Valoarea totală a acestora este de 180 de milioane de lei. Până la aceast moment s-au semnat cinci din cele 11 proiecte.

De altfel, primul proiect pentru care s-a obținut finanțarea a și fost finalizat. Este vorba de  „Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești”. Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului au fost prevăzute și lucrări de reparații la cele trei poduri existente pe traseu.

Cel de-al doilea proiect se află în implementare, în faza de achiziție. Este vorba despre „Staţie de epurare ape uzate şi reţea de canalizare menajeră aferentă unităților medicale: Spitalul de Boli Cronice Călinești, Unitatea de Asistență Medico-Socială Călinești, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călinești și Centrul de Permanență Călinești din comuna Călinești”.

Citește și Fondurile europene de 500 milioane lei atrase de Câmpulung sunt povești. Un expert a luat la puricat toate proiectele

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...