Web Analytics

O altă nebunie la Câmpulung. Locuinţe sociale de 80.000 de euro

de | 27.06.2019 13:39 | Politica si Administratie

Joi, 27 iunie, va avea loc şedinţa pe luna iunie a Consiliului Local Câmpulung, iar o propunere de hotărâre constituie o surpriză. Primarul Liviu Ţâroiu a aruncat la înaintare, pentru a doua oară, proiectul vizând cofinanţarea din bugetul local a obiectivului de investiţii „Bloc de locuinţe sociale – 50 de apartamente în municipiul Câmpulung”. O idee care a provocat anterioare dezbateri şi păreri negative, dar asupra căreia se insistă, cu riscul apariţiei unor suspiciuni.

Investiție de 17 milioane lei, fără TVA

Totul ar urma să coste circa 17 milioane de lei, fără TVA, bani proveniţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la bugetul local al municipiului Câmpulung. Valoarea contribuţiei locale ar trebui să fie de 3,6 milioane de lei, fără TVA, adică vreo 4,3 milioane de lei, aproape un milion de euro. De principiu, aceste valori, dar şi restul indicatorilor tehnico-economici au fost aprobaţi deja de consilierii locali într-o şedinţă din septembrie 2018, dar sub rezerva faptului că pot apărea modificări. Asta după ce mai mulţi aleşi locali i-au semnalat primarului Ţâroiu dimensiunea mare a valorii investiţiei. Altfel spus, dacă s-ar pune în practică propunerea, la Câmpulung s-ar realiza un bloc de locuinţe sociale care va costa peste patru milioane de euro, fiecare apartament urmând să valoreze, în medie, 80.000 de euro. Adică peste trei miliarde şi jumătate în bani vechi! O imensitate pentru eventuali beneficiari de genul celor care în februarie acest an au provocat un incendiu într-un bloc din cartierul Vişoi.
Propunerea acestei investiţii a fost pusă pe masa consilierilor şi în şedinţa din aprilie, atunci când primarul a lipsit, iar aleşii locali au amânat luarea unei hotărâri.
Blocul ar urma să aibă 50 de apartamente, dintre care 6 cu o cameră, 25 cu două camere şi 19 cu trei camere. La ora actuală Primăria Câmpulung deţine 436 de locuinţe în blocuri şi case, o mare parte a fondului locativ fiind reprezentată de locuinţele sociale, 78 fiind cu regim ANL.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „O altă nebunie la Câmpulung. ”
    Ce oras era odata, „pusca si cureaua lata” !