Web Analytics
scris miercuri, 14.08.2024

Alina Gorghiu: „Să nu vă fie frică să raportaţi abuzatorii, indiferent cine sunt!”

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, încurajează victimele agresiunilor să facă sesizări, indiferent de loc, vârstă și statutul social. De asemenea, Ministerul Justiției a extins ordinul de protecție pentru orice tip de violență și față de orice tip de agresor, funcționează și monitorizarea cu brățara electronică a agresorilor, iar mecanismul voucherelor pentru victimele infracțiunilor a devenit operațional.

Alina Gorghiu: „Să nu vă fie frică să raportaţi abuzatorii, indiferent cine sunt!”

Gorghiu: „Tinerii trebuie să știe: legea vă apără”

„Sesizările oricărei victime curajoase trebuie să intre rapid în circuitul de analiză. Aproximativ 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale sunt în lucru la parchete în primul semestru de anul acesta. Un fenomen în creștere ca raportare.
Chiar anul acesta a intrat în vigoare o lege care majorează cu o treime limitele de pedeapsă pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual dacă faptele au fost săvârșite de către personalul didactic din învățământul universitar sau preuniversitar împotriva unui elev sau student. Tinerii trebuie să știe: legea vă apără și statul modifică legislația în continuare pentru a vă apăra și mai bine. Să nu vă fie frică să raportați abuzatorii, indiferent cine sunt!

Ministerul Justiției își va folosi toată expertiza și vom sprijini cu tot ce trebuie demersurile Ministerului Educației, anunțate de ministra Ligia Deca pentru a modifica rapid legislația, astfel încât victimele să fie încurajate să sesizeze faptele de hărțuire sau abuz sexual. Indiferent dacă aleg să rămână anonime sau nu”, a transmis ministra Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș.
M.S.

Citește și Alina Gorghiu, ministra Justiţiei, încurajează fetele şi băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator

Citește și Sărbătoare la Domneşti şi Suseni. Alina Gorghiu: „Se adună oameni care ştiu la fel de bine să ducă mai departe cultura noastră argeşeană”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...