Web Analytics
scris miercuri, 10.07.2024

Alina Gorghiu, la Departamentul de Stat al SUA: În România, peste 70% dintre angajații Ministerului Justiției sunt femei

În perioada 8-12 iulie, ministra Justiției, Alina-Ștefania Gorghiu, se află în Statele Unite ale Americii, într-o vizită de lucru, cu ocazia lucrărilor summitului NATO. În acest context, d-na Gorghiu a fost invitată să susțină o alocuțiune în cadrul mesei rotunde „Femeile, pacea și securitatea, eveniment organizat marți, 9 iulie, în marja summitului NATO, la Departamentul de Stat.

Alina Gorghiu, la Departamentul de Stat al SUA: În România, peste 70% dintre angajații Ministerului Justiției sunt femei

Citește și: Mesajul ministrului Alina Gorghiu de Ziua Justiției

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, Alina-Ștefania Gorghiu a declarat: „Avem datoria de a aduce justiția în centrul agendei „Femeile, pacea și securitatea” (FPS). România oferă o rețetă de succes când vine vorba de implicarea femeilor în stabilitatea socială. În sistemul nostru de justiție, aproape 80% dintre toți judecătorii de la Înalta Curte sunt femei. Peste 70% din toți angajații Ministerului Justiției sunt femei.

Însă întreg sistemul din România depune efortul cuvenit. Suntem un stat membru NATO care cheltuie 2,5% din PIB pentru apărare. O parte merge în eforturile de implementare a Agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru Implementarea Agendei FPS (2024-2028). Documentul include lecțiile învățate și concluziile copreședinției României și SUA a Punctelor Focale Naționale. Planul de acțiune al României este construit pe cei 4 piloni ai Rezoluției 1325: prevenție, protecție, participare, ajutor și recuperare”.

D-na ministru a subliniat că România este în linia întâi în efortul de susținere a Ucrainei, în contextul agresiunii rusești: „Războiul Rusiei e la granița noastră. Vedem direct ororile trăite de victimele ucrainene în războiul lui Putin. Vedem rolul-cheie al femeilor în susținerea comunităților post-conflict. Vedem însă și că lucrul care determină oamenii să depășească trauma războiului și a agresiunii este speranța că se va face dreptate. Adaug o nouă perspectivă discuției”.

Conform sursei citate, ministra Justiției va avea, de asemenea, activități în cadrul summitului NATO, vizită la Curtea de Justiție Superioară din Los Angeles, întrevederi cu diaspora română din Statele Unite ale Americii, precum și evenimente organizate de Ambasada României în SUA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...