Web Analytics
scris miercuri, 31.07.2024

Alina Gorghiu: „Încurajez fetele și băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator”

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, încurajează fetele și băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator, indiferent de statut social sau calitatea lui.

Alina Gorghiu: „Încurajez fetele și băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator”

Citește și: Alina Gorghiu, la Ţiţeşti: „O mândrie locală este păstrarea tradiţiei jocului de oină, sport tradiţional la noi”

Încurajez fetele sau băieţii să facă sesizări legate de orice abuzator, indiferent de loc, vârstă, statut social sau calitatea lui! Am făcut acest apel şi în trecut, dar revin şi azi cu el. Este nevoie. Mizeria nu trebuie ascunsă niciodată sub preş. A sesiza o faptă penală înseamnă a salva o altă potenţială victimă„, a scris Gorghiu, miercuri, 31 iulie, pe pagina sa de Facebook.

Ghid pentru victime

Alina Gorghiu a mai spus că va lucra alături de colegii din Ministerul Justiţiei la un ghid astfel încât victimele să ştie ce au de făcut, unde să sesizeze, cui să se adreseze, cum pot fi protejate, care este legislaţia. Acest ghid va fi distribuit în licee şi facultăţi.

Fiecare gest contează. Fiecare acţiune pentru protecţia victimelor este un pas înainte. E nevoie de efort comun pentru a preveni şi combate tot ceea ce este bolnav şi periculos pentru noi toţi„, a subliniat ministra Justiţiei.

Ministerul Justiţiei a extins ordinul de protecţie pentru orice tip de violenţă şi faţă de orice tip de agresor, iar monitorizarea acestora cu brăţara electronică funcţionează.

Mecanismul voucherelor pentru victimele infracţiunilor a devenit operaţional, ele putând primi până la 18.500 de lei pentru nevoi urgente, a amintit Alina Gorghiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...