Web Analytics
scris miercuri, 14.08.2024

Alina Gorghiu: „A intrat în funcțiune mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime”

Statul român își onorează o datorie mare către victimele infracțiunilor! A intrat în funcțiune mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime, un instrument absolut necesar pentru a le asigura o viață normală.

Alina Gorghiu: „A intrat în funcțiune mecanismul de acordare a voucherelor pentru victime”

Primul voucher a ajuns astăzi în mâinile victimei unei infracțiuni de agresiune sexuală. Este vorba despre o sumă de 18.000 lei care va putea fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente de tipul: hrană, cazare, transport, medicamente.

Cererea formulată de către victima a fost admisă de Comisia pentru acordarea de compensații financiare victimelor infracțiunilor din cadrul Tribunalului Iași la 17 iulie și a rămas definitivă prin necontestare la data de 8 august 2024.

Citește și Alina Gorghiu: „Să nu vă fie frică să raportaţi abuzatorii, indiferent cine sunt!”

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a înregistrat în ROARMIS hotărârea judecătorească, iar Ministerul Justiției, prin Unitatea privind Protecția Victimelor, a procedat la punerea ei în aplicare.

Mulțumim Centrului de Mediere si Securitate Comunitara ONG-ul de la Iași înrolat în mecanismul operațional, care a realizat documentația și a sprijinit victima în demersul obținerii voucherului!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Caleidoscop

În 1956, fostul președinte Emil Constantinescu a absolvit Liceul ”Nicolae Bălcescu” 1956 - a...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...