Web Analytics
scris marți, 04.04.2023

Alina Gorghiu a anunțat înființarea unei comisii pentru copii în Parlament

Alina Gorghiu, vicepreședinte interimar al Senatului, a anunțat marți că se pregătește înființarea unei comisii speciale pentru drepturile copiilor în Parlament. Precizarea e făcută după ce Organizația „Salvați Copiii” România a lansat Studiul naţional privind drepturile copilului.

Alina Gorghiu a anunțat înființarea unei comisii pentru copii în Parlament

Citește și: Și Căteasca a aderat la ADI Transport

„Realitatea arată că sunt prea mulţi tineri, copii, care nu-şi cunosc drepturile! Ştiu asta, nu doar din presă, ci mai ales din activitatea mea în cadrul Comisiei de anchetă pentru abuzurile din centrele rezidenţiale. Știu asta din teren. Există copii hărţuiţi de profesori, care se tem în fiecare zi să se ducă la şcoală, există violenţă în familie, victimele fiind copii, există trafic de persoane şi lista este foarte lungă. (…) Subiectul drepturilor copilului este atât de important încât efortul celor din Parlament nu trebuie să fie nici ocazional, nici al unui singur parlamentar sau al unei rude parlamentar. Şi, sigur, nu doar la nivelul Parlamentului. (…) Legislaţia trebuie adaptată acestor realități și acestor nevoi. realităţii. Mai ales acum, în aceste vremuri complicate ale războiul din Ucraina. Deoarece grija noastră, ca stat, trebuie să se îndrepte şi către copiii refugiaţilor ucraineni. (…)

Am un răspuns de dat Organizației Salvați Copiii, pentru că au inițiat acea propunere legată de o comisie specială în Parlament pentru copii. Mie mi s-a părut o idee foarte bună. Știu că în trecut au fost încercări neconcretizate pentru înființarea acestei comisii. Este binevenită propunerea de înfiinţare, la nivelul celor două camere ale Parlamentului, a unei Comisii parlamentare comune pentru drepturile copiilor”, a declarat Alina Gorghiu.

Citește și: Salvamont Argeș a fost dotat cu un SUV Ford Raptor

Vicepreședinta interimară a Senatului a mai declarat că s-a bucurat să vadă în acest studiu că, pentru 83% dintre elevi, cele mai importante drepturi sunt dreptul la educaţie, dreptul la libera exprimare a opiniilor şi dreptul la familie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită