Web Analytics
scris joi, 11.07.2024

Alin Chiţa, antrenor principal la CS Mioveni: „Important e să găsim jucătorii de care avem nevoie şi sunt convins că staff-ul va crea o stabilitate financiară”

Ce te-a determinat să semnezi cu CS Mioveni?

– Oferta primită. Fiind fără angajament, am considerat că este o oportunitate să reintru iar în activitate și să antrenez în continuare.

Alin Chiţa, antrenor principal la CS Mioveni: „Important e să găsim jucătorii de care avem nevoie şi sunt convins că staff-ul va crea o stabilitate financiară”

Ce obiectiv stabilit are CS Mioveni în momentul de față?

– În ceea ce privește obiectivul, nu am stabilit nimic până nu văd nucleul de jucători. Momentan, de la echipă au plecat foarte mulți jucători, iar primul pas este să încercăm să creăm un nucleu de jucători competitivi; apoi stabilim și obiectivul. Așa nu pot să stabilesc obiectivul în condiții în care eu nu am încă un nucleu de bază.

Să înțeleg că sunteți într-o reorganizare?

– Dacă vrei, poți să-i spui și reorganizare, dar… important este să acoperim cumva posturile rămase libere, pentru că, așa cum spuneam, au plecat foarte mulți jucători. Și noi încercăm să punem pe pozițiile acelea jucători cu experiență la nivelul Ligii a doua.

Sunteți în discuții cu mai mulți jucători cu experiență, dar juniori?

– Da, da, da. Juniori avem și suntem în discuții mai mult cu jucători care au experiență competițională la nivelul Ligii a doua.

Sunt numai din România sau sunt jucători și din afară?

– Sunt jucători români, dar și jucători din străinătate.

Pe ce perioadă ai contract cu CS Mioveni?

– Contractul este semnat pe un an, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an.

Citește și Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv la CS Mioveni: „Obiectivul este să construim din nou o echipă, cu antrenorul principal Alin Chiţa”

„Cred că va fi o luptă frumoasă între echipele din județul nostru”

Despre programul echipei ce poți să ne spui?

– Luni am efectuat viza medicală și de atunci am intrat într-un program centralizat de pregătire pe plan local, urmând să desfășurăm meciurile de pregătire în țară. Adică, sămbătă, pe 13 iulie, jucăm cu Pandurii Târgu Jiu, pe 17 iulie cu FC Muscelul Câmpulung, pe 20 iulie cu FC Afumați și pe 27 iulie cu Voluntari. Acesta ar fi în mare programul echipei în perioada următoare.

Cum vezi lupta din sezonul viitor dintre cele trei echipe din județul Argeș, CS Mioveni, FC Argeș și FC Muscelul Câmpulung?

– Îmi este greu acum să spun exact cum o văd. Dar cred că va fi o luptă frumoasă între echipele din județul nostru. Și mai cred că toată liga a doua va fi frumoasă și spectaculoasă în același timp, pentru că sunt foarte multe echipe care își doresc să revină pe prima scenă fotbalistică a țării. Și atunci cred că fiecare meci în parte va fi un spectacol fotbalistic. Asta este părerea mea.

Ce echipe ar fi favorite la promovare?

– Nu știu. Cred că fiecare este favorit în felul lui. Știi? Dar acum depinde. Sunt mulți factori la mijloc. Este un campionat atipic, așa, doar cu un tur. Contează foarte mult orice punct acumulat. Și, până la urmă, cred că, fiind un campionat de anduranță, este foarte important să ai un lot destul de bine structurat. Aici vorbesc despre faptul de a avea doi jucători pe fiecare post, pentru că asta contează foarte mult.

FC Argeș, Câmpulungul, cum le vezi în sezonul viitor?

– Câmpulungul este o echipă care a promovat de curând și cred că și ei sunt într-o reorganizare. Încearcă să mărească nivelul echipei. La FC Argeș cordonatele sunt clare. Cred că ei au adus din start jucători buni și au un lot bine pus la punct. Cred că fiecare echipă are ambiția ei și obiectivele ei. Și fiecare încearcă să și le atingă. Iar pentru a atinge aceste obiective este nevoie de jucători care au calitate.

Cum ai vedea-o pe CS Mioveni? În prima parte a campionatului luptându-se pentru promovare, sau în a doua parte a clasamentului luptând pentru evitarea retrogradării?

– Este greu acum să fac o evaluare, pentru că noi încă nu am definitivat un lot. În momentul în care am un lot definitivat, atunci o să știu exact cum putem aborda campionatul. În momentul acesta noi suntem încă în căutări. Mai așteptăm jucători. Iar când vom avea situația clară a lotului, atunci putem să ne punem niște obiective. Dar, așa, este foarte greu să-ți pui niște obiective. Suntem în discuții destul de avansate cu mai mulți jucători. În momentul în care toți se vor alătura lotului, atunci o să știm exact pe ce ne putem baza și care va fi direcția echipei.

Citește și FCSB a câștigat Supercupa României după ce a învins cu 3-0 Corvinul Hunedoara

„Obiectivul este să facem o echipă competitivă. Suntem în căutări și în discuții cu mai mulți jucători”

Ce a transmis conducerea în privința obiectivului?

– Ne-a transmis să creăm o echipă competitivă. Acum suntem în căutări și în discuții cu mai mulți jucători. Repet, nu putem să facem o evaluare exactă. Bine, nimeni nu poate să facă o evaluare… Și atunci așteptăm să ne întregim, din punct de vedere al lotului, până la sfârșitul perioadei, să știm exact unde ne situăm, din punct de vedere al evaluării echipei.

Au fost unele probleme financiare la club. Te afectează cumva acest lucru? Adică pe viitor ai siguranța că nu vor mai fi aceste probleme?

– Probleme financiare sunt peste tot în toată România. Până la urmă, important este să ne facem treaba, important este să găsim jucătorii care ne avantajează din punct de vedere al lotului. Eu sunt convins că toate echipele de la Liga a doua în jos au probleme financiare. Chiar și la Liga I cred că sunt probleme financiare, nu la toți situația este roz. Important e să găsim jucătorii de care avem nevoie și, ușor-ușor, sunt convins că și staff-ul administrativ va face treaba necesară pentru a crea o stabilitate financiară.

Citește și Istvan Kovacs, trimis acasă de la Euro 2024 după ce a dat 20 de cartonaşe într-un meci

Citește și FC Argeş a plecat în Slovenia cu 25 de jucători. Lotul lui Dică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...