Web Analytics
scris luni, 07.10.2024

Alexei Navalnîi a fost otrăvit, arată documente oficiale publicate de presa rusă independent

Publicația rusă independentă The Insider a obținut documente care confirmă că Aleksei Navalnîi a avut simptome de otrăvire în colonia „Lupul Polar” din nordul îndepărtat al Rusiei, pe 16 februarie 2024.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit, arată documente oficiale publicate de presa rusă independent

Citește și: BEC a respins a doua candidatură a Dianei Șoșoacă


Oficial, decesul activistului a fost provocat de cauze naturale, iar Comisia de investigație a Rusiei a declarat în iulie că acest caz „nu are natură penală”. Potrivit The Insider, judecând după aceste documente, „autoritățile au eliminat în mod deliberat referirile la simptome care nu se încadrau în versiunea oficială”.  După cum confirmă experții medicali, semnele indicate de acesta arată în mod clar că a fost otrăvit. Dosarele au două versiuni ale unui document semnat de anchetatorul rus Alexander Varapaev, conform Libertatea.The Insider a publicat un  document important, un inventar al „obiectelor confiscate” luate de la locul morții lui Navalnîi. Lista include „probe de vărsături”, despre care documentul arată că au fost trimise spre examinare. Cu toate acestea, nici probele examinării și nici vărsăturile lui Navalnîi nu au fost raportate oficial. Documentele confirmă astfel cuvintele soției lui Navalnîi, care a spus că „în ultimele minute, înainte de moartea sa, s-a plâns de dureri acute în stomac”. Cu toate acestea, concluzia oficială la care au ajuns autoritățile ruse a susținut că Navalnîi a murit din cauze naturale și că incidentul „nu are natură penală”.

Citește și: Laborator clandestin pentru fabricarea metamfetaminei. 3 traficanți de droguri, reţinuţi

Data de 16 februarie 2024 nu a fost singura când Navalnîi a suferit o urgență medicală ca urmare a încercărilor deliberate ale statului rus de a-l ucide, mai scrie sursa citată. Nu a fost nici prima dată când explicația oficială dată de oficialii ruși s-a îndepărtat de faptele medicale stabilite.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...