Web Analytics

„Alexandra ne-a spus că lipsea de la cursuri fiindcă după ore nu mai avea voie să iasă din casă”

de | 6.04.2016 17:25 | Dezvăluiri

# Alexandru Ionescu, directorul liceului unde învaţă fiica patronului de la Laguna

Alexandra Nastea, fiica patronului restaurantului Laguna, a renunţat la procesul intentat tatălui ei, Eugen Nastea, pe care îl acuza că a bătut-o cu cruzime şi a sluţit-o pentru a o face de râs în faţa colegilor, la şcoală. Fata solicitase magistraţilor Judecătoriei Piteşti instituirea unui ordin de restricţie, pentru ca tatăl ei să nu se poată apropia la mai mult de 150 de metri de ea. Primul termen de judecată era stabilit pentru joia trecută, însă Alexandra şi-a retras plângerea, declarând că s-a împăcat cu tatăl ei.
Fiica patronului de la Laguna este elevă în clasa a XII-a la Liceul „Ion Barbu” din Piteşti, iar în vară trebuie să susţină examenul de Bacalaureat. Tot scandalul ar fi pornit se pare de la cele peste 100 de absenţe acumulate de fată la şcoală, în primul semestru, plus situaţia rămasă neîncheiată la matematică. Din spusele directorului unităţii şcolare, Alexandru Ionescu, diriginta fetei ţinea legătura doar cu mama Alexandrei. Numai că, alarmat din cauza numărului mare de absenţe acumulate de elevă, directorul liceului a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe tatăl fetei pentru a-i face cunoscută situaţia ei şcolară. Aflând de absenţele fiicei şi de faptul că aceasta are situaţia neîncheiată la matematică, omul de afaceri Eugen Nastea şi-ar fi ieşit din fire. Când fata s-a întors de la şcoală, tatăl a bătut-o măr şi a sluţit-o, tăindu-i smocuri de păr cu cuţitul, după care a tuns-o zero pe anumite porţiuni din întreg capul. După ce a sluţit-o, tatăl şi-a dus personal fiica la şcoală, a doua zi, pentru a o umili. Şocaţi de tratamentul aplicat de părinte, profesorii Liceului „Ion Barbu” au sesizat poliţia. În aceeaşi zi, Alexandra a depus la Judecătoria Piteşti şi o cerere de instituire a unui ordin de restricţie, prin care solicita ca tatăl să nu se apropie la mai mult de 150 de metri de ea. În faţa oamenilor legii, Alexandra a recunoscut că nu este pentru prima dată când este agresată de tată, având parte de asemenea experienţe şi în clasa a VII-a, când i-a fost spart un dinte, dar şi în clasa a IX-a, adică pe vremea când era minoră.

Alexandra, în plângerea făcută la poliţie: „Nu este pentru prima dată când tatăl meu îmi aplică astfel de bătăi”

Iată ce spunea fata în declaraţia pe care a dat-o în faţa oamenilor legii. „Când am ajuns acasă de la şcoală, tatăl meu mă aştepta şi, fără să mă întrebe nimic, m-a luat la bătaie, aplicându-mi lovituri atât cu pumnii, cât şi cu picioarele, unde nimerea, după care mi-a tăiat părul cu cuţitul şi m-a ras parţial în cap. Mai mult, m-a ameninţat şi cu cuţitul, spunându-mi: «Dacă îmi scapă cuţitul în tine, nu este nicio problemă, o să fac puşcărie!». Precizez că nu este pentru prima dată când pârâtul, tatăl meu, îmi aplică astfel de bătăi, însă nu am făcut niciodată plângere împotriva acestuia. Pe 17 martie, pârâtul s-a prezentat la liceu, ocazie cu care, fiind întrebat de doamna dirigintă şi doamna secretară dacă ştie cine m-a lovit, a recunoscut că el e cel care mi-a aplicat loviturile. Acesta se enervează, de regulă, foarte repede, îşi iese din fire şi nu se poate controla”, relatează Alexandra în plângerea depusă la poliţie. Din certificatul medico-legal depus la dosar reiese că, pe 21 martie, când a fost examinată, avea un cucui în cap, echimoze pe faţă, pe mâini, în zona hemitoracelui şi pe picioare, leziuni produse prin lovire cu şi de corp dur.

Avocata Ingrid Alexandrescu: „Cazul s-a închis pentru că Alexandra s-a împăcat cu tatăl ei”

Ingrid Alexandrescu, avocata copilei, ne-a confirmat faptul că Alexandra şi-a retras plângerea pentru că s-a împăcat cu tatăl ei. „Nu mai pot vorbi despre acest caz pentru că s-a închis. Alexandra s-a împăcat cu tatăl ei. Eu, din moment ce ea a făcut acea declaraţie, că s-a împăcat cu părinţii ei, din punct de vedere legal, nu mai am voie să comentez nimic”, ne-a spus Ingrid Alexandrescu.

Alexandra Nastea: „Rămâne o problemă de familie şi nu vreau să mai discut despre asta”

Am vrut să stăm de vorbă şi cu Alexandra Nastea, aşa că ne-am deplasat la Liceul „Ion Barbu”, unde aceasta învaţă. Fata merge din nou la şcoală. S-a tuns zero complet şi poartă acum perucă. Alexandra ne-a confirmat că a renunţat la procesul intentat tatălui ei, în care cerea ca acesta să nu se mai poată apropia de ea. Totuşi, fata a fost foarte rezervată în declaraţii şi nu a vrut să ne spună dacă s-a întors sau nu acasă. „Da, am renunţat la proces. Rămâne până la urmă o problemă de familie şi nu vreau să mai discut despre asta”, ne-a spus Alexandra Nastea, vizibil afectată însă de trauma pe care a suferit-o. Am încercat să luăm legătura şi cu omul de afaceri Eugen Nastea pentru un punct de vedere. Deşi ne-a răspuns la telefon binedispus, în momentul în care a aflat că e contactat de un jurnalist, afaceristul a schimbat brusc tonul: „Nu mă interesează. Vă rog, lăsaţi-mă!”. După care ne-a trântit telefonul în nas.

Directorul Liceului „Ion Barbu”: „Alexandra e un copil cuminte, are medii bunicele”

Alexandru Ionescu, directorul Liceului „Ion Barbu” ne-a mărturisit că fata învaţă bine la şcoală şi are medii bunicele. Se pregătea pentru admiterea la Facultatea de Medicină, vrând să devină medic.
„E un copil cuminte. Nu am avut niciodată probleme de niciun fel cu ea. De învăţat, învăţa cât putea, avea medii bunicele, era printre elevii de mijloc, să spunem. În legătură cu cele 100 de absenţe, acestea erau motivate. Mama ei ştia de ele, doar tatăl nu ştia. Diriginta ţinea legătura cu mama fetei. Acum, dacă mama nu-i spunea tatălui… Eu, când l-am sunat pe dl Nastea să-i spun de situaţie, că fata e în clasa a XII-a şi mai are puţin şi intră în Bac, i-am spus: domnule, asta e situaţia! Mi-a răspuns: nu se poate, domnule! Ei, dacă eu spun că e aşa, înseamnă că se poate! A doua zi, fata a venit la şcoală bătută. Dar ce au făcut ei în casă, nu ştiu. Asta e strict problemă de familie. Doar ei trei, părinţii şi fata, ştiu ce s-a întâmplat. Altcineva poate doar să-şi dea cu presupusul ce a fost acolo. Noi i-am sunat miercuri pe părinţi (n.red. – 16 martie), joi dimineaţă au venit părinţii cu ea la şcoală. Joi după-amaiză, pe 17 martie, m-a sunat dl Nastea pe la ora patru după-amiază şi mi-a spus că fata nu s-a mai întors acasă. Doamna dirigintă a luat vineri legătura cu ea şi a reuşit să afle că e bine şi că e la o colegă. N-a venit nici vineri şi nici luni la şcoală, moment în care am anunţat şi la poliţie şi Inspectoratul Şcolar că fata nu a fost la cursuri. Începând de marţi, a venit la şcoală în fiecare zi. Eram şi noi chemaţi ca martori la procesul privind restricţia, să nu se apropie tatăl de ea, dar fata a renunţat la proces. Cred că aşa e cel mai bine, ei să îşi rezolve problemele în casă şi lucrurile vor merge bine de acum încolo. Legat de absenţe, am înţeles că nu avea voie să iasă după-amiaza din casă. După ce ajungea acasă, de la ora 14, ea nu mai avea voie să iasă din casă. Aşa ne-a spus ea, că din acest motiv lipsea de la ore. După părerea mea, problema se va rezolva în familie, într-un timp nu foarte lung”, ne-a spus directorul Liceului „Ion Barbu”.
Material realizat de Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii