Web Analytics

Alex Mercan, autorul tâlhăriei de la Curtea de Argeş a strâns sute de like-uri şi mesaje de susţinere pe Facebook

de | 10.03.2016 18:15 | Dezvăluiri

# Cazul adolescentului care a jefuit un magazin # La doar câteva ore după ce a bătut-o pe vânzătoare, Alex a postat pe contul său următorul mesaj: „Vă pup și vă iubesc, dragele mele!”

Sâmbătă dimineaţa, la ora 06.00, băiatul unui cunoscut om de afaceri din Curtea de Argeş a comis o faptă greu de înţeles. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a intrat într-un magazin de pe strada 1 Decembrie 1918 din Orașul Basarabilor, a bătut-o pe vânzătoare şi a furat banii din sertar – 2.670 lei. Alex Mercan are doar 19 ani şi a fost elev la Liceul Auto. Tatăl său vitreg este cunoscut sub porecla „Scarciu” şi are o spălătorie auto în oraş. Tânărul a fost identificat şi reţinut în câteva ore pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin. În faţa poliţiştilor, Mercan a declarat că a furat pentru că avea nevoie de bani. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Tânărul de 19 ani din municipiul Curtea de Argeş a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore şi duminică dimineaţă a fost prezentat Parchetului şi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Instanța i-a dat mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile.

Echipa subcomisarului bătut de interlopi are meritul prinderii în timp record a autorului tâlhăriei

Meritul prinderii și arestării în timp record a autorului tâlhăriei este al Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Curtea de Argeș condus de subcomisarul Laurențiu Iordache, același care, în luna ianuarie, a fost bătut de interlopi. Chiar dacă oficial nu se recunoaște, și asta se vede cu ochiul liber, nu este nevoie de bilanțurile cosmetizate ale instituției, rata infracționalității a crescut în ultima vreme în orașul șefului IPJ Argeș, comisarul șef Ionel Ispir.
Interesant este că puștiul, care își etalează mușchii pe pagina sa de Facebook, a adunat în numai câteva ore de la arestare sute de like-uri de la argeșeni, comentariile fiind și contra dar mai ales pro. Alex Mercan a publicat pe Facebook pe 5 martie, la doar câteva ore după atacul comis asupra femeii din Curtea de Argeș, un mesaj însoțit de fotografia sa în care le spune, probabil reprezentantelor sexului frumos: „Vă pup și vă iubesc, dragele mele!”.
Fotografia și mesajul transmis au devenit aproape virale pe rețeaua de socializare, iar un comentariu al unui bărbat din lista de prieteni, în care acesta îl întreba: „De ce ai lovit-o așa pe femeia aceea? Dacă era mama ta, cum ai fi procedat?” a avut replici dure de la tinerii din Curtea de Argeș care au sărit în apărarea lui Mercan.
Comentariile tinerilor au un numitor comun şi anume faptul că nu-şi recunosc prietenul  în barbarul care a bătut o femeie. Mama lui Alex, Stela Mercan, declară şi ea: „Nu este copilul meu! Nu-mi vine să cred! Numai o substanţă halucinogenă îl putea transforma în… Îi cer scuze doamnei şi o rog să înţeleagă că cel care a lovit-o nu era copilul meu!” Avocaţii lui Alex au cerut expertiza psihiatrică şi testarea pentru substanţe interzise. A.C.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii