Web Analytics
scris duminică, 06.10.2024

Ajutoarele financiare pentru Galați și Vaslui ajung de luni, 7 octombrie

Ajutoarele financiare pentru Galați și Vaslui ajung de luni, 7 octombrie

Ajutoarele suplimentare pentru Galați și Vaslui ajung începând de luni, 7 octombtie.

De aceste fonduri vor beneficia aproximativ 6.000 de familii și persoane singure afectate de fenomenele meteorologice extreme produse în luna septembrie 2024, transmite Ministerul Muncii.

Sumele vor fi distribuite cu sprijinul Poștei Române, așa cum prevede Hotărârea de Guvern inițiată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Citește și 8.138 șomeri înregistrați în Argeș, în iulie

Cum pot fi folosiți banii?

Sumele acordate pot fi utilizate pentru: achiziționarea de mobilier de strictă necesitate, obiecte sanitare, materiale de construcții, cel puțin trei aparate electrocasnice (mașină de spălat rufe, aragaz/mașină de gătit, frigider/combină frigorifică, televizor); combustibil solid și petrolier necesar pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde și a hranei (lemne de foc, butelie etc.).

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, a semnat vineri, 4 octombrie, convenția cu Poșta Română pentru ca sumele să ajungă rapid la persoanele afectate.

Beneficiarii acestor ajutoare se angajează că folosesc acești bani până la sfârșitul anului 2024 pentru scopul definit și că depun documentele doveditoare la primării.

Citește și Ministrul Muncii, de Ziua Mondială a Educaţiei: Adaptabilitatea şi educaţia continuă devin esenţiale pentru a fi pregătiţi în meseriile viitorului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...