Web Analytics

Cum a ajuns Tecău captiv în „grădina” Olgăi Florăreasa

de | 18.10.2018 13:46 | Dezvăluiri

# Culisele unei arestări din cauza căreia tremură multă lume bună
După cum se știe, Olga Panaete, poate cea mai cunoscută florăreasă din Pitești, a fost arestată pe 10 octombrie pentru trafic de influență în formă continuată. Relația Olgăi Panaete cu cea pe care trebuia să o ajute cu un post de asistentă medicală și de la care a primit suma de 15.000 de lei a început însă în 2013. Cele două își spuneau „nașă” și „fină” și aveau o relație strânsă, de prietenie chiar. Pentru a o ajuta cu angajarea, florăreasa a încercat să corupă un președinte de Consiliu Județean, un director din DGASPC, mai mulți medici, printre care pe fostul director al Spitalului de Pediatrie Pitești, Dumitru Dicu, și pe cel al Spitalului de Psihiatrie de la Vedea, Marian Iacob, și chiar pe… ÎPS Calinic. În septembrie anul acesta, arhiepiscopul a dat-o afară de la Biserica Mavrodolu pe Olga Florăreasa, unde aceasta închiriase spații pentru a-și deschide florărie. Surpriză, însă! În Consiliul Parohial de la Mavrodolu, Florin Tecău, consilier parohial încă de pe vremea când era președintele Consiliului Județean Argeș, a votat negativ, susținând-o pe florăreasă. Ana, fiica Olgăi, ne-a vorbit despre prietenii falși ai mamei ei.

Femeia care i-a dat 15.000 de lei Olgăi Panaete îi spunea „nașă”

Totul a început în 2013, când Elena Rățoi, cel mai probabil denunțătoare, a început să insiste pe lângă Olga Panaete, cea căreia îi spunea “nașă” (deși sursele noastre spun că între cele două nu exista nicio legătură de rudenie), să o ajute să se angajeze la Spitalul de Psihiatrie Vedea 1. În primul rând pentru că această Elena Rățoi locuia aproape de Spitalul din Vedea și în al doilea rând pentru că, în afară de salariu, lucrând la un spital de psihiatrie, beneficia și de niște sporuri considerabile. Absolvise o postliceală în domeniu, dar nu avea practica făcută, așa cum este necesar celor care aspiră la un post în sistemul sanitar. Așa că tot „nașa” i-a făcut rost de o adeverință de practică de la o doctoriță. Pentru a-și ajuta prietena, Olga a apelat la un cunoscut medic din Pitești, fost director de spital, acum pensionar, care i-a promis că intervine pe lângă directorul Iacob, pe atunci încă director al Spitalului Vedea. I-a spus femeii că este nevoie de suma de 15.000 de lei, asta într-o primă tranșă. Ceea ce se pare că nu a fost pe placul medicului ce mijlocea tranzacția și care i-a spus că un post de asistentă costă mai mult, adică 5.000 de euro. Zis și făcut, florăreasa a primit suma, din câte spun sursele noastre, promițând că postul este ca și asigurat. Numai că zilele treceau și Olga Panaete a intrat în bani pentru a-și cumpăra marfă de la București, iar promisiunile nu se mai materializau. Când Tecău a ajuns președinte la Consiliul Județean, instituție care avea în subordine unitățile spitalicești, a apărut o rază de speranță și pe strada Olgăi. S-a împrietenit la cataramă cu acesta. Doina, fiica ei, a ținut chiar lumânarea la nunta de argint a președintelui CJ, celebrată în biserică. Apoi, conform unor surse, i-a făcut lui Tecău grădina din vila de la Valea Mare – Ștefănești ca o floare, cu plante ornamentale numai una și una. De altfel, și doctorul Iacob de la Spitalul Vedea a fost cadorisit cu lămâi și portocali exotici (slăbiciunea lui, se pare). Timpul a trecut, Florin Tecău nu a mai fost președinte la Consiliul Județean și nici doctorul Iacob director la Spitalul de Psihiatrie Vedea, așa că speranțele Olgăi Panaete de a-și onora promisiunea față de „fina”, de la care luase banii, s-au năruit.

A încercat să îl implice și pe Calinic, însă acesta a dat-o afară de la Mavrodolu

Ultima tentativă a fost să o ajute pe Elena Rățoi cu concursul organizat de DGASPC Argeș, serviciu condus de Adrian Macovei. Era vorba de ocuparea unui post de asistent medical generalist la Centrul „Sf. Andrei”, numai că „fina” a picat la proba teoretică. În disperare de cauză, pentru că cea care îi dăduse banii și rămăsese cu buza umflată trecuse la amenințări, florăreasa l-a implorat chiar și pe ÎPS Calinic să intervină pe lângă doctorul Marian Iacob de la Vedea, pe care îl făcuse preot la biserica din curtea spitalului. Numai că arhiereul a refuzat. Ba, mai mult, pentru că Olga tocmai închiriase, cu puțin timp înainte de arestare, două spații pe care le amenajase pentru comercializarea florilor la Biserica Mavrodolu, arhiepiscopul i-a cerut parohului să scape de ea cu orice preț și să îi dea chiria înapoi. Ba chiar și ceva în plus, numai să scape de florăreasă din curtea bisericii. Cu adevărat interesant e că, în Consiliul parohial, Tecău, care este consilier parohial din vremea în care paroh era Constantin Onu, a votat negativ. De ce oare? Însă, cu toată opoziția lui Tecău, florăreasa a fost dată afară, prin septembrie a.c., din incinta Bisericii Mavrodolu.
Aflând că este groasă, pentru că a fost luată de pe stradă de oamenii legii și chestionată cu trei săptămâni înainte de a fi arestată efectiv, Olga a vândut subit gogoșeria de la Mobilux. A renunțat și la spațiul de la etaj, care aparținea Romtelecom, și de unde oamenii legii au ridicat mai multe documente, printre care și un dosar al Elenei Rățoi. I-a înapoiat denunțătoarei o parte din bani, aproximativ 10.000 de lei, dar și-a angajat și un avocat.

Fiica Olgăi Panaete: „Ea trebuie să realizeze că duşmanii nu stau în umbră niciodată. Te privesc în ochi!”

Acum, la florăria Olgăi Panaete de la Mobilux lucrează fetele ei, Ana, cea mare, și Doinița. Am găsit-o pe Ana ambalând cu hârtie creponată un buchet de flori de toamnă pentru o clientă și am intrat în vorbă cu ea. Ne-a spus că și-a vizitat mama în arest și că aceasta are un tonus bun.
„Am fost în vizită, e ok. E om bătrân, nu e vreo tinerică, dar de… în viață se mai întâmplă și așa ceva. Nu e o situație plăcută, dar asta e. Va fi bine. Ea trebuie să realizeze că dușmanii nu stau în umbră niciodată. Te privesc în ochi. Prietenii sunt, de fapt, ceea ce sunt. Nici cunoștințe nu îi poți numi. Poate acum stă și meditează și își dă seama că trebuie să facă o selecție a prietenilor. Poate s-a gândit că unii aveau nevoie de ajutor. Și acum trebuie să înțeleagă că pe un singur om trebuie să ajute. Pe ea! Are un avocat foarte bun!”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii